Gradina zoologica din Brasov, redeschisa publicului, poate fi vizitata zilnic, din octombrie pana in februarie

Gradina zoologica din Brasov a fost redeschisa publicului, luni, dupa doi ani, timp in care au fost facute lucrari de modernizare si extindere, valoare totala a proiectului fiind de peste 31 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gradina zoologica din cartierul brasovean Noua a fost inchisa in iunie 2012, pentru realizarea de lucrari de reamenajare si extindere in valoare totala de peste 31 de milioane de lei, din care 22 de milioane de lei finantare de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, iar restul, 8,8 milioane de lei, de la bugetul local.

Lucrarile de extindere si modernizare au fost facute in cadrul Programului „Implementarea si realizarea proiectelor de investitii in vederea atingerii standardelor necesare autorizarii gradinilor zoologice”.

„Ne-am propus sa atragem foarte multi copii, iar cu dotarile pe care le avem si pe care le vom mai avea, ei pot sa petreaca aici chiar si o zi intreaga, impreuna cu parintii sau cu colegii de clasa si profesorii”, a precizat Scripcaru.

Saptamana aceasta, copiii au acces gratuit la gradina zoologica.

Lucrarile de reamenajare au inceput in 4 noiembrie 2010, Gradina Zoologica din Brasov fiind extinsa de la o suprafata de patru hectare la zece hectare.

De asemenea, au fost amenajate o bucatarie furajera (constructie ce are ca scop prelucrarea centralizata a hranei necesare fiecarei specii din gradina zoologica), un planetariu, un spital veterinar, birouri, o cofetarie si un spatiu de joaca supravegheat.

Totodata, au fost construite o „casa cu ocol” – o gospodarie cu curti interioare cu animale si pasari domestice (gaini, rate, curci, gaste, prepelite, bibilici, iepuri, nutrii, oi si porci) – si un adapost tarc pentru lei si tigri.

De altfel, toate spatiile pentru animale au fost modernizate si reamenajate.

Gradina zoologica poate fi vizitata din octombrie pana in februarie, zilnic, intre orele 9.00 si 18.00, iar in perioada martie-septembrie, intre orele 9.00 si 20.00. Pretul unui bilet de intrare pentru adulti este 10 lei, iar pentru copii, elevi si studenti – 5 lei.

Mihaela Gradinaru – Mediafax

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *