Romsilva vinde brazi de Craciun la preturi care pornesc de la 10 lei

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are posibilitatea de a recolta şi valorifica pe piaţa internă, pentru Crăciunul din acest an, un număr de 66.715 de pomi, din care 35.946 de brazi.

Aceştia provin din tăieri din pădurile unde regenerările naturale au o densitate excesivă, urmărindu-se crearea unor arborete durabile, precum şi din culturi specializate de unde se recoltează an de an pomi de Crăciun.

Pomii de Crăciun vor fi puşi la dispoziţia cetăţenilor şi agenţilor economici chiar la ocoalele regiei, majoritatetea fiind achiziţionaţi direct de populaţie, a precizat pentru MEDIAFAX şeful Serviciului producţie din Romsilva, Sabin Bratu.

Preţurile de vânzare sunt aceleaşi cu cele din 2013: pentru molid – între 10 lei, la pomii înalţi de 0,7 m – 1,3 m, şi 20 lei, la cei cu o înălţime de 2,01 m – 3 m, şi pentru brad – între 20 de lei la exemplarele de 0, 7 m – 1,3 m şi 30 lei la cele cu o înălţime de 2,01 m – 3 m, preţurile fiind fără TVA. Solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar preţul se aprobă de fiecare direcţie silvică în parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/m, se arată în comunicatul Romsilva.

Astfel, cetăţenii care merg direct la cel mai apropiat ocol al Romsilva să-şi ia pom de Crăciun vor plăti pe un brad între 24,8 şi 37,2 lei, iar pentru un molid – între 12,4 şi 24,8 lei, arborii având o înălţime de până la 3 metri. Dacă vor cumpăra aceeaşi pomi din pieţe, pot plăti un adaos comercial.

Laura Mitran – Mediafax

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *