Soprana Angela Gheorghiu la lansarea albumului de colinde „Guardian Angel”: Eu nu emit sunete, vreau să emit emoții

Soprana Angela Gheorghiu a declarat joi, la lansarea celui mai nou album al său, „Guardian Angel”, că are harul de a transmite emoția indiferent dacă este vorba de o înregistrare a unei melodii sau de un spectacol pe o mare scenă a lumii.

Soprana și-a lansat oficial albumul de colinde internaționale „Guardian Angel”, în cadrul unei conferințe de presă, la Teatrul Național București (TNB).

Artista a spus că numele albumului, dat de titlul uneia dintre piesele înregistrate pe acest material discografic, a fost ales alături de iubitul ei. „‘Guardian Angel’ este un titlul pe care l-am ales alături de Mihai, iubirea mea de un an și jumătate. S-a legat de numele meu, de felul meu de a fi, am visat să cânt acest cântec”, a mărturisit Angela Gheorghiu.

Pe albumul „Guardian Angel” sunt incluse 11 colinde internaționale (plus un „bonus track”), printre care „It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas” — Angela Gheorghiu în duet cu fiica ei, Ioana Dan — și „I’ll Be Home for Christmas”, piesă înregistrată alături de Loredana.

„Cu fiica mea, colaborare e mult spus. Munca a fost pentru a o convinge să vină la studio. Ea cântă în fața tuturor și are o voce minunată, dar nu are curajul să cânte în fața mea la studio. A vrut să îmi facă plăcere, sunt foarte bucuroasă că a acceptat”, a spus soprana.

De asemenea, Angela Gheorghiu a mai spus că visează să cânte piese compuse special pentru ea alături de Loredana sau Monica Anghel, două artiste pe care le apreciază. Ea a caracterizat colaborarea pentru albumul de colinde internaționale avută cu Loredana o experiență „drăgălașă”. „Aici am glumit, drăgălaș și serios”, a adăugat ea.

Artista a mărturisit că simte aceleași emoții și dacă este pe scenă, și dacă este la înregistrări, și dacă este în fața unui public de 100 de persoane, dar și dacă este în fața unui public de mii de persoane. „La un spectacol eu doar am costume, atât”, a spus soprana, referindu-se la diferența dintre starea din studioul de înregistrări și cea de pe scenă. „Eu nu emit sunete, vreau să emit emoții”, a subliniat Angela Gheorghiu.

Albumul de anul acesta, este, potrivit artistei, o continuare a proiectului început anul trecut odată cu lansarea albumului de colinde românești. Angela Gheorghiu și-a amintit cum era Crăciunul copilăriei și cum mergea cu colindul în orașul în care a crescut. „Nici nu știți câți bani câștigam pe vremea aceea. (…) Crăciunul este o poveste extrem de frumoasă”, a adăugat ea.

Artista a spus că și-ar dori să susțină un concert clasic într-o biserică ortodoxă. „Doresc ca și în bisericile românești să se aducă instrumentele create tot de oameni, să apuc ca într-o biserică ortodoxă să facem un concert adevărat, gest care ține de civilizație și de acceptare”, a adăugat ea.

Angela Gheorghiu a ales să colaboreze pentru realizarea albumului „Guardian Angel”, cu două dintre formațiile muzicale ale Radio România: Orchestra Națională Radio (dirijor: Tiberiu Soare) și Corul de copii Radio (dirijor: Voicu Popescu).

Soprana nu este la prima experiență alături de Orchestrele și Corurile Radio. Anul trecut, aceasta a înregistrat tot cu Orchestra Națională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, albumul de colinde românești, „O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puțin de două săptămâni de la lansare.

Colindele sunt înregistrate la Sala Radio și la Ines Sound & Video Studio, alături de cele două ansambluri Radio România și de Corul Accoustic (dirijor: Daniel Jinga), iar producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Șerban-Pârâu.

Oana Ghiță, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *