Traian Basescu a aprobat marirea contributiei Romaniei in Afganistan cu 450 de militari pentru 2015

Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a aprobat marirea contributiei Romaniei in Afganistan, cu maximum 450 de militari pentru anul viitor, acestia urmand sa indeplineasca misiuni de protectie a fortelor din vecinatatea Aeroportului Kandahar.

Seful statului a precizat ca, in cursul zilei de miercuri, la solicitarea MApN, a vicepremierului Gabriel Oprea, a ministrului Finantelor, a ministrului Bugetului si a premierului Victor Ponta a aprobat “un memorandum prin care pentru anul 2015 Romania isi mareste contributia cu militari in Afganistan cu maxim 450 de militari”.

In momentul de fata avem la dispozitia operatiunii Resolute Support 200 de militari care vor fi instructori in anul 2015 pentru fortele afgane si, in acelasi timp, prin memorandumul de astazi, ne asumam si misiunea de protectie a fortelor in perimetrul si in vecinatatea Aeroportului Kandahar, ceea ce inseamna 420 de militari peste cei 200 deja aprobati, care, din 15 martie, isi vor incepe misiunea de protectie a fortelor la Kandahar”, a anuntat Basescu.

El a mai spus ca pe langa cei 420 de militari vor mai fi trimisi in Afganistan 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic, la care se adauga “o rezerva de 9 militari in cazul in care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 5 septembrie, dupa Summit-ul NATO din Tara Galilor, ca Romania a primit solicitarea de a prelua paza aeroporturilor din Kandahar si Kabul, el aratand ca se va discuta in CSAT despre preluarea pazei unuia dintre aeroporturi, necesarul fiind de 400 militari dislocati.

incont.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *