Federația Română de Gimnastică: Larisa Iordache, Marius Berbecar și Corina Constantin, cei mai buni gimnaști in 2014

Larisa Iordache (gimnastică artistică), Marius Berbecar (gimnastică artistică) și Corina Constantin (gimnastică aerobică) au fost desemnați cei mai buni sportivi români ai anului 2014 de către Federația Română de Gimnastică.

Larisa Iordache a fost de departe cea mai bună gimnastă a României în 2014, cu două medalii de argint la Mondialele de la Nanning (China), la individual compus și la sol.

La Europenele de la Sofia, Larisa Iordache a cucerit medalii de aur cu echipa și la sol, argint la bârnă și bronz la sărituri.

De asemenea, Larisa și-a adjudecat trei medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha (sol, bârnă și sărituri), precum și una la Cupa Mondială de la Stuttgart (individual compus).

Larisa Iordache le-a devansat în ierarhia feminină de la gimnastică artistică pe Andreea Munteanu (locul 2), Alina Stănilă (3), Silvia Zarzu (4), Diana Bulimar (5), Anamaria Ocolișan (6), Paula Tudorache (7), Laura Jurcă (8), Andreea Iridon (9) și Anda Butuc (10).

Cel mai important rezultat internațional al lui Marius Berbecar în 2014 a fost un loc 4 în finala de la paralele, la Europenele de la Sofia.

În clasamentul masculin, Berbecar a fost urmat de Andrei Vasile Muntean (2), Cristian Bățagă (3), Laurențiu Nistor (4), Andrei Ursache (5), Daniel Rădeanu (6), Vlad Cotuna (7), Robert Ghiuzan (8), Ionuț Todor (9), Bogdan Necșa (10).

Oana Corina Constantin, laureata de la gimnastică aerobică, a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Cancun (Mexic), la trio și grup, precum și două de argint, cu echipa și la individual.

Pe locurile 2-3 la aerobică s-au clasat Andreea Bogati și Anca Surdu, Bianca Becze a ocupat locul 4, Bianca Gorgovan și Marius Petrușe au împărțit locurile 5-6, Mircea Zamfir a terminat al șaptelea, Dacian Barna și Alina Radu pe pozițiile 8-9, iar Marius Gavriloaie pe 10.

Mihai Țenea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *