American Film Institute a anuntat cele mai bune 11 filme ale anului 2014

Institutul de Film American (AFI) a anuntat cele mai bune 11 filme ale anului 2014, printre care se numara „Birdman”, „12 ani de copilarie/ Boyhood” si „De neinvins/ Unbroken”, transmite Reuters.

American Film Institute a incalcat pentru prima data traditia si a anuntat 11 filme, nu zece, pe care le considera cele mai bune productii ale acestui an, incluzand pe lista pelicule ca „Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, „American Sniper”, de Clint Eastwood, „12 ani de copilarie/ Boyhood”, de Richard Linklater, „Foxcatcher”, de Bennett Miller, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Interstellar: Calatorind prin univers”, de Christopher Nolan, „In inima padurii/ Into the Woods”, de Rob Marshall, „Pradator de noapte/ Nightcrawler”, de Dan Gilroy, „Selma”, de Lee Daniels, si „Whiplash”, de Damien Chazelle.

Selectia AFI, realizata de un juriu format din membri ai AFI, profesori, artisti de televiziune si cinema si critici, vine inaintea nominalizarilor pentru premiile Globul de Aur si cele ale Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild), care vor fi anuntate saptamana aceasta.

Cele trei serii de premii indica, de cele mai multe ori, favoritii pentru cele mai importante categorii ale trofeelor Oscar. Nominalizarile pentru premiile Oscar 2015 vor fi anuntate pe 15 ianuarie.

De asemenea, AFI a selectat zece productii de televiziune pe lista sa de show-uri TV de top din 2014, printre care se numara serialul dramatic „Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men”. Serialele „Urzeala tronurilor”, „The Americans”, „Orange is the new black” au fost, de asemenea, incluse din nou pe lista AFI. Printre noile seriale a caror calitate este recunoscuta de AFI se numara comedia „Fargo”, sitcomul „Silicon Valley”, thrillerul „Cum sa scapi nepedepsit/ How to Get Away with Murder”, comedia „Jane the Virgin”, serialul dramatic „The Knick” si „Transparent”.

incont.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *