Femeile stresate, anxioase, geloase sau depresive prezintă un risc mai mare de a face maladia Alzheimer

După efectuarea unui studiu în care au dorit să vadă cât de mare este riscul femeilor de a face maladia Alzheimer, oamenii de știință au ajuns la o concluzie surprinzătoare. Experții au observat că femeile care au tendința de a fi stresate, anxioase, geloase sau depresive prezintă un risc mai mare. În cazul acestei categorii de persoane probabilitatea de a face temuta boală este de două ori mai mare.

Asemenea factori duc la eliberarea unor hormoni ai stresului ce pot afecta structuri cerebrale ce au legătură cu apariția maladiei Alzheimer.

Dintre cele 800 de femei studiate în circa 40 de ani, 104 au făcut Alzheimer. Specialiștii oferă și câteva sfaturi pentru reducerea riscului de îmbolnăvire. Ei spun că femeile pot apela la consiliere psihologică sau pot face sport dacă vor să evite o asemenea problemă de sănătate. Studiul de specialitate a durat nu mai puțin de 40 de ani și a fost publicat în revista de profil „American Academy of Neurology”, scrie Fox News.

Autorul studiului, Ingmar Skoog, susține că femeile aflate la vârsta a doua trebuie să facă sport în mod regulat. În plus, creierul poate fi stimulat cu ajutorul cărților și jocurilor de tip rebus.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *