Game Awards 2014. Cum a fost evenimentul si cine au fost premiantii (Video)

La 5 decembrie 2014, a avut loc, la Los Angeles, ceremonia acordării premiilor industriei de gaming pentru anul în curs. Intitulat simplu Game Awards 2014, spectacolul, aflat la prima ediție sub această denumire, a fost prezentat de Geoff Keighley, jurnalistul canadian care a produs, între 2003 și 2013, show-ul Spike Video Game Awards, prezintă emisiunea GameTrailers TV și a fost gazda fostului show G4tv.com.

Printre organizatori s-au numărat nume grele ale industriei de profil, precum Eric Hirshberg, CEO la Activision Publishing; Peter Moore, COO la Electronic Arts; Phil Spencer, responsabilul cu consolele Xbox în cadrul firmei Microsoft; Shawn Layden, șeful diviziei americane a Sony Computer Entertainment.

Timp de 3 ore au fost prezentate 18 premiere mondiale, au avut loc panel-uri, concerte, demonstrații, s-au putut testa jocuri și, evident, s-au anunțat, pe categorii, cele mai bune jocuri video apărute de la începutul anului până la 25 noiembrie 2014. Un moment special le-a fost dedicat soților Roberta și Ken Williams, fondatorii On-Line Systems, companie ce avea să devină actuala Sierra Entertainment. Desigur, s-a cântat live muzică cu directă legătură cu tematica evenimentului, cei de la Imagine Dragons interpretând cântece din seria Legend of Zelda, iar cei de la It’s Time interpretând alături de pianistul Koji Kondo, compozitorul Nintendo.

Printre premierele prezentate în cadrul Game Awards 2014, s-au aflat titluri precum Mario Maker, Code Name: S.T.E.A.M., The Legend of Zelda, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Battlefield Hardline, Bloodborne, Until Dawn și The Witcher 3: Wild Hunt.

Nominalizările au fost făcute de un juriu de specialitate, din care au făcut parte nume ca: Lou Kesten din partea Associated Press; Federico Cella de la cotidianul italian Corriere Della Sera; Andy McNamara de la Game Informer; Tal Blevins din partea IGN; Ben Silverman de la compania americană Yahoo!.

Premiile au fost împărțite pe 16 categorii jurizate de experți, plus cinci unde fanii și-au putut vota direct favoriții.

Marele câștigător a fost Dragon Age: Inquisition, producția studioului BioWare, care a învins nume precum Bayonetta 2, Dark Souls II sau Shadow of Mordor. Dezvoltatorul anului 2014 a fost ales Nintendo, în dauna celor de la Blizzard Entertainment, Monolith Productions, Telltale Games și Ubisoft Montreal.

Cel mai bun scenariu a aparținut jocului Valiant Hearts: The Great War, iar cea mai bună coloană sonoră — shooter-ului Destiny.

Deși nu a fost lansat în 2014, GTA V a continuat să stârnească admirație, fiind considerat cel mai bun joc remasterizat. La categoria ”Best Shooter” a triumfat Far Cry 4, în ciuda concurenței serioase făcute de Call of Duty, Destiny, Wolfenstein și Titanfall. Cel mai bun joc de acțiune/aventură a fost desemnat Shadow of Mordor, iar cel mai bun joc de curse a fost Mario Kart 8, în detrimentul FIFA 15, Forza Horizon 2 sau Trials Fusion.

Marele perdant a fost titlul celor de la Sledgehammer, Call of Duty: Advanced Warfare, care nu a câștigat nimic deși fusese nominalizat la trei categorii: Best Shooter, Best Performance și Best Online Experience, cea din urmă categorie fiind adjudecată de Destiny.

La rândul lor, fanii au decis că The Witcher 3 este cel mai așteptat joc al anului 2015. La categoria ”ESports Player of the Year”, cel mai bun jucător profesionist a fost ales Matthew ”NaDeSHoT” Haag, căpitanul echipei de Call of Duty competitiv numită OpTic. Nu a lipsit nici categoria de Cel mai popular gamer, titlul revenindu-i starului YouTube John Bain, cunoscut sub pseudonimul ”TotalBiscuit”.

Horia Plugaru, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *