Ce au cautat romanii pe Google in 2014: „Simona Halep”, „iPhone 6”, „cum să slăbesc”, „cum sa sarut”, „ce este Diaspora”

Google a anunţat astăzi cele mai populare căutări din 2014 în România. Am fost interesaţi de Simona Halep şi iPhone 6, dar am aflat şi ce este Diaspora pe internet.

Google oferă anual cele mai populare căutări de pe google.ro. Anul acesta, trendurile mediatice se reflectă şi în curiozităţile românilor. Practic, Simona Halep a fost campioana internetului românesc, după performanţele obţinute în anul care tocmai se încheie. Topul Google a fost reunit până anul trecut sub numele de „Zeitgeist”, dar acum gigantul online a renunţat la acest nume.

Cea mai populară căutare de anul acesta a fost Simona Halep, urmată de iPhone 6. Simona Halep a obţinut performanţe excepţionale la Rolland Garros, Wimbledon sau Turneul Campioanelor, aşa că am fost interesaţi aproape mereu de performanţele sale. Surprinzător poate, următorul în top a fost iPhone 6, ceea ce demonstrează că, deşi Apple a decis să facă telefonul mai mare şi să dezamăgească poate unii clienţi terminalul său rămâne unul care face vâlvă pe internet. Device-ul a fost lansat în septembrie şi e primul telefon Apple cu ecran de 4,7 inci. Mai subţire şi mai performant, iPhone 6 a fost popular mai întâi pe internet, înainte să ajungă în mâinile utilizatorilor.

Evenimentele locale au fost la mare căutare printre internauţi, lucru speculat şi de site-urile de media din România. „Rezultate bacalaureat” e o căutare care se menţine în topuri şi în 2014, iar alegerile prezidenţiale au ajuns pe locul al şaselea în clasamentul popularităţii. Pe locul opt se clasează „Titularizare”, drept dovadă că profesorii au fost interesaţi să afle rezultatele cât mai rapid. Printre cele mai populare căutări se află şi Eurovision, Robin Williams (după sinuciderea actorului), Conchita Wurst (câştigătoarea Eurovision), World Cup şi Adrian Iovan.

Unde altundeva puteam să descoperim răspunsul la cele mai pregnante întrebări, dacă nu pe internet. Căutările „Ce este” arată în mod tradiţional curiozităţile românilor, iar anul acesta a fost influenţat de evenimentele politice. Pe 2 şi 16 decembrie, românii l-au ales pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte. Cu toate acestea, aleşii au trecut pe plan secund. Evenimentele nefericite din străinătate, unde românii au stat la coadă pentru a vota, iar o mare parte nu au putut să facă acest lucru, au rezultat în căutarea curioasă a celor din ţară: „ce este diaspora?”. Aşadar, românii au aflat că diaspora este un grup etnic aflat în afara graniţelor ţării de origine. De altfel, diasporă a fost declarat cuvântul lunii şi pe Dex Online.

În altă ordine de idei, românii au aflat de pe Google anul acesta şi ce este Ebola, epidurala şi perhidrolul. De asemenea, ne-am uitat cu interes şi la ce este oncologia, satelitul, metafizica sau fabula. Alte căutări populare au fost tot din domeniul medicinei: coronarografia şi mucoviscidoza. În categoria „Cum să”, cea mai populară căutare din 2014 a fost „cum să slăbesc”, urmată de cum să săruţi şi cum să cânţi. Românii au mai vrut să afle şi cum să tundă, mintă, răcească sau să mediteze.

Vlad Andriescu, adevarul.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *