Sony a anunţat că filmul „The Interview” va fi distribuit online şi pe platforme video-on-demand

Studiourile Sony au anunţat, miercuri, că „The Interview”, comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, va fi distribuită online şi pe platforme video-on-demand (VoD), după ce a făcut publică decizia de a lansa filmul în peste 200 de cinematografe din SUA, începând cu prima zi de Crăciun.

„The Interview” va fi disponibil începând de miercuri seară pe platforme precum Youtube, Google Play, Xbox şi pe site-ul Sony Seetheinterview.com, informează The Guardian.

„A fost dintotdeauna intenţia Sony de a avea o platformă naţională pentru distribuirea acestui film”, a declarat Michael Lynton, preşedintele şi CEO al Sony’s Entertainment.

Sony a anulat lansarea lungmetrajului după ce a primit ameninţări privind securitatea celor care ar fi mers să vizioneze comedia.

Preşedintele american Barack Obama a salutat, marţi, decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-un număr limitat de săli din Statele Unite ale Americii, ignorând astfel ameninţările cu represalii prin atacuri informatice ale piraţilor cibernetici care se identifică sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Compania Sony Pictures spunea, pe 21 decembrie, că „nu a capitulat” în faţa ameninţărilor piraţilor informatici care au forţat-o să anuleze lansarea filmului „The Interview” şi că spera să difuzeze această comedie cu ajutorul unor căi alternative.

Filmul, care prezintă un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declanşat mânia administraţiei de la Phenian care ar fi în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autorităţilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea în acest atac, dar i-a lăudat pe autori.

Sony Pictures a decis săptămâna trecută să anuleze lansarea filmului, programată pentru 25 decembrie. Decizia a venit după apariţia mai multor mesaje de ameninţare la adresa lanţurilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticată atât de Hollywood, cât şi de preşedintele american Barack Obama.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost ţinta unui atac informatic masiv revendicat de „GOP” sau „Guardians of Peace” („Gardienii Păcii”, n.r.), atribuit de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI) Coreei de Nord. Atacul fără precedent a blocat sistemul informatic al companiei şi a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial, precum şi la publicarea a numeroase documente şi e-mailuri interne.

Diana Parvulescu, mediafax.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *