Geena Davis lansează Bentonville Film Festival, un festival de film dedicat femeilor, minorităţilor şi diversităţii

Geena Davis, foto: bestrunningshoe.info

Geena Davis va lansa un festival de film dedicat femeilor, minorităţilor şi diversităţii, din al cărui comitet de organizare mai fac parte Julianne Moore, Samuel L. Jackson şi Natalie Portman.

Ediţia inaugurală a festivalului – Bentonville Film Festival – va avea loc în perioada 5 – 9 mai în Bentonville, un oraş din statul american Arkansas. Festivalul este singurul din lume care „oferă o distribuţie garantată, în cinematografe, la televiziune, pe platforme digitale şi în sistemul de închiriere” pentru peliculele care vor fi desemnate câştigătoare, informează contactmusic.com.

Geena Davis va fi preşedintele acestui festival, în a cărui competiţie oficială vor fi proiectate aproximativ 75 de filme. În programul evenimentului se vor regăsi „premiere ale unor filme produse de studiouri majore, lungmetraje independente şi documentare”, potrivit organizatorilor.

„Am fost o susţinătoare a cauzei femeilor toată viaţa mea de adult, iar Bentonville Film Festival reprezintă o componentă crucială pentru felul în care putem să influenţăm în mod direct calitatea şi cantitatea în ceea ce priveşte prezenţa femeilor şi a minorităţilor de pe marele ecran şi din spatele camerelor de filmat”, a declarat Geena Davis.

Din comitetul organizator al festivalului, alături de Julianne Moore, Samuel L. Jackson şi Natalie Portman vor mai face parte Angela Bassett, Bruce Dern, Eva Longoria, Paula Patton şi Shailene Woodley.

Filmele care vor câştiga principalele trei trofee puse în joc – Audience Award, Jury Selection şi Best Family Film – vor primi contracte de distribuţie care le garantează lansări tradiţionale în cinematografele din reţeaua AMC Theatres unde vor beneficia de cel puţin 25 de proiecţii.

Geena Davis este una dintre cele mai active militante care promovează cauza femeilor din industria de film şi televiziune. Ea a înfiinţat şi prezidează organizaţia Geena Davis Institute of Gender in Media, care promovează egalitatea dintre femei şi bărbaţi în industria de divertisment.

Geena Davis este membru al Mensa International, renumita organizaţie a persoanelor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, care reprezintă doar 2% din populaţia lumii.

Geena Davis este un fost model de succes, devenită scriitoare, atletă şi actriţă, recompensată cu premiul Oscar pentru rolul din filmul „Turist întâmplător” şi celebră pe plan internaţional graţie filmelor „Tootsie”, „Thelma şi Louise” şi „Sărutul dulce al răzbunării”.

În ultimii ani, actriţa americană a jucat în serialul „Doamna preşedinte/ Commander in Chief” şi în filmul independent „In a World…”, regizat de Lake Bell.

Florin Badescu – Mediafax

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *