Filmul „Kurt Cobain: Montage of Heck” va contine piese inedite ale rokerului care s-a sinucis la vârsta de 27 de ani

Mai multe piese ale rockerului Kurt Cobain, ce nu au fost lansate, vor fi incluse în documentarul despre viaţa solistului trupei Nirvana, o producţie realizată cu ajutorul familiei artistului şi care va fi lansată în 2015.

Filmul, intitulat „Kurt Cobain: Montage of Heck”, va fi realizat de Brett Morgen, un regizor nominalizat la premiul Oscar în 1999 pentru documentarul „On the ropes”. Astfel, potrivit unui comunicat recent al HBO, producţia va include piese foarte rare ale rockerului găsite în arhiva artistului, informează contactmusic.com.

De asemenea, Morgen a precizat că a lucrat cu fiica cuplului, Frances Bean, pentru realizarea acestui documentar.

Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, în 1994. Genul de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un simbol al generaţiei X a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit” and „Come As You Are”.

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Diana Parvulescu, mediafax.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *