Cele mai proaste locuri de muncă: jurnalist si militar

În fruntea clasamentului celor mai proaste locuri de muncă pe anul 2014 sunt cele de tăietor de lemne, jurnalist și militar. În opinia redactorilor site-ului Career Cast, a tăia lemne în pădure, a scrie articole sau a pleca pe front sunt activități nerecomandate în 2014, subliniază Metro.

Website-ul american Career Cast stabilește anual un clasament al celor mai proaste profesii. Pentru a clasifica cele aproape 200 de ocupații, au fost necesare patru criterii: mediul înconjurător, veniturile, perspectivele de viitor și stresul. Fiecare a primit un scor în funcție de aceste criterii.

Astfel, tăietor de lemne este în fruntea clasamentului, la mică distanță se găsește meseria de jurnalist, care se situează pe locul al doilea datorită salariului mai mare (37.090 de dolari pe an față de 24.340 de dolari). Pe poziția a treia se situează profesia de militar. Și în 2013 aceste trei locuri de muncă au fost considerate cele mai proaste. Trebuie notată că această clasificare se bazează pe piețele de muncă din SUA și Canada.

Clasamentul complet al celor mai proaste meserii practicate în 2014: tăietor de lemne, jurnalist în presa scrisă, militar, șofer de taxi, jurnalist radio, bucătar-șef, steward, gunoier, pompier, gardian de închisoare, reparator, vânzător de spațiu publicitar, DJ, ofițer de poliție și fotojurnalist.

Pe de altă parte, în America de Nord sunt recomandate profesiile științifice. Cea de matematician a urcat în fruntea clasamentului la categoria „cele mai bune meserii pe 2014”, urmată de profesor universitar, statistician, ORL-ist, inginer, terapeut ocupațional sau ortofonist (persoană calificată în domeniul procedeelor de reeducare a vocii și a limbajului oral sau scris).

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *