Twitter transmite utilizatorilor săi mesaje prin care îi încurajează să nu mai publice fotografii de pe Instagram

Twitter a început să le transmită utilizatorilor săi mesaje prin care îi încurajează să nu mai publice pe platforma de microblogging fotografii de pe Instagram.

Anumiţi utilizatori „verificaţi” – conturi ale unor celebrităţi, branduri şi alte figuri publice, inclusiv jurnalişti – au primit o alertă din partea Twitter, prin care sunt încurajaţi „să-şi publice fotografiile direct pe Twitter, pentru a fi siguri că fanii lor le vor vedea de fiecare dată”, potrivit theguardian.com.

Imaginile publicate pe platforma Instagram nu sunt expuse automat atunci când sunt distribuite pe Twitter. Încă din decembrie 2012, utilizatorii reţelei Twitter trebuie să dea click pe link-ul către Instagram pentru a vizualiza imaginea respectivă.

Cotidianul britanic The Guardian spune că motivul pentru care Twitter încearcă să îi determine pe utilizatorii săi „verificaţi” să nu mai distribuie link-uri către imagini publicate pe Instagram ar avea legătură cu creşterea numărului de utilizatori pe această platformă online de fotografii.

Potrivit The Guardian, când Instagram a anunţat că are peste 300 de milioane de utilizatori activi, în decembrie 2014, cei mai mulţi comentatori au ales să compare această cifră cu cele mai recente raportări ale Twitter privind numărul de utilizatori, care ar fi de 284 de milioane.

Pe de altă parte, platforma Instagram este deţinută de Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, care concurează de asemenea cu Twitter. Facebook a preluat Instagram în 2012, printr-o tranzacţie de un miliard de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie 2014 publicaţia The Wall Street Journal.

Madalina Cerban, mediafax.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *