Lista intrebarilor pe care NU trebuie sa le pui la un interviu de angajare

Felul în care te îmbraci, te prezinţi şi vorbeşti la un interviu de angajare pot fi decisive pentru o viitoare colaborare cu o companie. Discuţia dintre candidat şi angajator trebuie să fie echilibrată, astfel încât şi unul, şi celălalt să poată adresa întrebări.

Specialiştii atrag însă atenţia asupra „capcanelor” în care poate să cadă persoana interesată de obţinerea unui loc de muncă, scrie Business Insider. Aşadar, iată care sunt cele trei întrebări pe care candidatul nu ar trebui să le pună niciodată în timpul interviu:

1. Cu ce se ocupă, de fapt, compania dumneavoastră?

Adresând această întrebare nu faci decât să demonstrezi că ai venit nepregătit la interviu.

„Indiferent pentru ce post aplici, ar trebui să fii familiarizat cu specificul companiei respective şi cu ceea ce face”, spune Brian de Haaf, fondator şi CEO al firmei Aha!. „Este sarcina ta să vii la interviu entuziasmat şi încântat să explici cum competenţele tale vor ajuta echipa în care vei intra să evolueze”, a adăugat el.

A merge neinformat la un interviu de angajare lasă de înţeles că nu eşti cu adevărat interesat de respectivul loc de muncă şi că nu respecţi timpul celor care au decis să te cheme la discuţie.

2. Câte ore ar trebui să lucrez?

„Întrebarea aceasta spune foarte multe despre priorităţile candidatului”, a explicat Haaf. „Interviul este momentul în care tu străluceşti şi îi arăţi angajatorului că eşti cea mai potrivită persoană pentru acel job. Cum cei mai mulţi angajaţi de succes sunt foarte pricepuţi când vine vorba de managementul timpului, ar trebui ca şi tu să fii încrezător că poţi să-ţi stabileşti priorităţile în aşa fel încât să-ţi poţi face treaba bine”, a mai spus acesta.

Aşadar, adresarea unei astfel de întrebări va lăsa impresia că doreşti să munceşti cât mai puţin.

3. Când voi primi o mărire de salariu?

„Aceia care pun această întrebare arată că banii sunt principalul lucru care îi motivează”, crede Haaf. „Cei mai buni candidaţi ştiu că o astfel de decizie se ia în raport cu munca pe care o depun pe parcurs”, a continuat el.

gandul.info

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *