Nicolae Henţ, fost profesor la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu din Târnăveni, numit lector al Universităţii din New Delhi

Predă în India de la jumătatea lunii noiembrie un curs de cultură şi civilizaţie românească. Norocosul, dacă îi putem spune aşa este Nicolae Henţ, până recent profesor la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu din Târnăveni.

carte

Are 34 de ani iar la Târnăveni preda limbile română şi engleză. În urma unui concurs la care au participat 296 de candidaţi, Nicolae Henţ a fost singurul care s-a calificat pentru un post de lector la Facultatea de Arte, departamentul Limbi romanice şi germanice, din cadrul Universităţii din New Delhi, India.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei din România, Institutul Limbii Române.
Postul este pentru 1 an, prelungibil până la 4 ani. La New Delhi, profesorul Henţ predă un curs de cultură şi civilizaţie româneasca general şi limba română pentru 3 grupe de studenţi, începători, avansaţi şi experimentaţi, totul în limba engleză desigur.

Pe toată perioada profesorul va beneficia de cazare şi acomodare gratuită, iar vacanţele şi transportul sunt suportate de partea indiană, salariul fiind plătit atât de Guvernul României în cuantum de 1200 de euro cât şi de cei din India în sumă de 800 de euro. Singurii care s-au întristat la aflarea veştii au fost elevii din Târnăveni, care îl aşteaptă cât mai grabnic înapoi pe profesorul lor.

tirnaveni.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *