Haruki Murakami considera „Birdman” cel mai bun film al anului

Haruki Murakami nu a ezitat să laude ‘Birdman’, al regizorului mexican Alejandro González Ińárritu, pe care l-a considerat „cel mai bun film al anului” într-un chestionar realizat online, relatează miercuri EFE.

„Este cu adevărat interesant modul în care este abordată piesa lui Raymond Carver. Au fost cu adevărat eficiente filmările înlănțuite, inspirându-se din ‘Rope’ (1948), al lui Hitchcock’”, a scris autorul pe portalul unde a răspuns până acum la peste 30.000 de întrebări.

‘Birdman’, unul din filmele favorite la premiile Oscar de anul acesta, relatează povestea unui actor la final de carieră (interpretat de Michael Kaeton), care încearcă să monteze pe Broadway piesa ‘What We Talk About When We Talk About Love’ (1981), pe care Murakami a tradus-o în japoneză.

În comentariul său, scriitorul în vârstă de 66 de ani, are cuvinte de laudă și pentru interpretarea ‘periculosului’ Edward Norton, care nu încetează să provoace probleme la punerea în scenă a piesei. Murakami nu a ezitat să-și dezvăluie predilecția pentru cinematografia mexicană, în special pentru Ińárritu, care a folosit în filmul ‘Biutiful’ câteva dintre citatele sale.

Portalul este disponibil până în martie data limită la care scriitorul poate răspunde la un număr cât mai mare de mesaje postate online.

Mihaela Nicolaescu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *