Oscar 2015. Lista castigatorilor

Inca o noapte de vis s-a incheiat la Hollywood. „Birdman” filmul regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu a fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun film al anului, iar Julianne Moore si Eddie Redmayne au luat trofeele pentru categoriile de intepretare in roluri principale.

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost recompensat si pentru cel mai bun regizor, invingandu-l astfel pe Richard Linklater, care a impresionat cinefilii cu efortul sau remarcabil cinematografic, Boyhood, pentru care a filmat timp de 12 ani. Inarritu este al doilea regizor mexican ce castiga Oscarul consecutiv, dupa Alfonso Cuaron, anul trecut, cu pelicula Gravity. De altfel, de cinci ani nici un cineast american n-a mai castigat aceasta categorie.

Fara nicio o emotie, Patricia Arquette si J.K.Simmon si-au adjudecat statuetele pentru roluril secundare din „Boyhood”, respectiv „Whiplash”. La cel mai bun scenariu original, a fost recompensat „Birdman”, iar Oscarul pentru scenariu adaptat s-a dus catre pelicula „The Imitation Game”, despre Alan Turing.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film – BirdmanPremiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal – Julianne Moore, Still AlicePremiul Oscar pentru cel mai bun actor principal – Eddie Redmayne, The Theory of EverythingPremiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar – J.K. Simmons (Whiplash)Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Patricia Arquette (Boyhood)Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original – Birdman, Alejandro Gonzalez InarrituPremiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat – The Imitation Game (Graham Moore)Premiul Oscar pentru cea mai buna regie de imagine – Birdman, Emmanuel LubezkiPremiul Oscar pentru cel mai bun documentar – CitizenfourPremiul Oscar pentru cel mai bun film strain – Ida (Polonia)Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie – Big Hero SixPremiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale – InterstellarPremiul Oscar pentru cel mai bun cantec original – „Glory” (Selma”)Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj – Whiplash (Tom Cross)Premiul Oscar pentru cea mai buna scenografie – The Grand Budapest HotelPremiul Oscar pentru cele mai bune costume – The Grand Budapest Hotel, Milena CanoneroPremiul Oscar pentru cel mai bun machiaj si coafuri – The Grand Budapest HotelPremiul Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet – WhiplashPremiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj – The PhonecallPremiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar – Crisis Hotline:Veterans Press 1Premiul Oscar pentru cel mai bun scurmetraj de animatie – Feast

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *