David Gilmour lanseaza un nou album

La câteva luni după ce a semnat albumul de adio al Pink Floyd, chitaristul legendarei trupe britanice David Gilmour a anunțat lansarea celui de-al patrulea său album solo și un turneu în amfiteatre romane din câteva orașe europene, relatează AFP.

David Gilmour a informat miercuri pe site-ul său că va dezvălui numele și data lansării albumului în același timp cu turneul care va avea loc „în unele dintre cele mai frumoase orașe și săli de spectacole din lume”. Turneul care va cuprinde opt concerte va debuta la 12 septembrie pe arena din Pola, oraș vechi de două milenii din Croația, și va continua pe arene similare din Orange, Franța, și Verona, Italia.

Acest album solo este al patrulea al chitaristului, care împlinește vineri 69 de ani. Ultima sa lucrare ‘On an Island’ este în stilul și imaginea psihedelică Pink Floyd, cu un accent pregnant asupra părților instrumentale și orchestrației. Albumul, amplu inspirat din sejurul său petrecut pe insula greacă Kastellorizo, conține și contribuții ale compozitorului polonez Zbigniew Preisner și ale artiștilor rock de inspirație folk David Crosby și Graham Nash.

Pentru compozițiile sale muzicale sumbre și texte introspective despre solitudine și izolație, Pink Floyd este considerat unul dintre cele mai mari grupuri muzicale din toate timpurile, cu albume vândute în întreaga lume, precum ‘Dark Side of the Moon’ și ‘The Wall’.

Mihaela Nicolaescu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *