Specialiștii de la Cartea Recordurilor i-au acordat britanicei Daphne Selfe titlul de cel mai în vârstă fotomodel din lume

În aprilie 2014, specialiștii de la Cartea Recordurilor i-au acordat britanicei Daphne Selfe titlul de cel mai în vârstă fotomodel din lume.

Daphne Selfe s-a născut la 1 iulie 1928, în localitatea Baldock, Hertfordshire, și la 22 aprilie 2014, la vârsta de 85 de ani și 295 de zile lucra ca model profesionist.

Daphne Selfe, fotomodel la 83 de ani

A intrat în lumea modei pe la 20 de ani, dar nu a avut prea mult succes. A urmat căsătoria cu Jim, regizor TV, cei doi având trei copii.

S-a întors în lumea modei prin anii ’60, cariera sa evoluând pas cu pas, fiind solicitată să apară în diverse producții de televiziune sau filme. Prin anii ’90 a apărut într-o reclamă pentru Stannah Stairlifts (companie britanică de ascensoare) — ”Stan, la primul etaj, te rog!’

Redescoperirea sa ca fotomodel a venit în 1998, la un an de la moartea soțului său, pe când împlinise 70 de ani. A fost angajată de Agenția ”Red or Dead” pentru un spectacol în cadrul London Fashion Week și, dintr-odată, Daphne apărea pe coperta ”Vogue”.

Cariera sa de fotomodel de peste 60 de ani a inclus apariții atât pe podium, cât și în filme publicitare, pentru Dolce & Gabbana, Gap, Nivea, Olay, Tata-Naka și Michiko Koshino.

De asemenea, a apărut pe coperțile celor mai faimoase reviste dedicate femeilor, precum ”Vogue”, ”Marie Claire”, ”Vanity Fair” și pozând pentru unii dintre cei mai apreciați fotografi din fashion: Mario Testino, Nick Knight și David Bailey.

Din 2014, este imaginea campaniei „Dare to Wear”, inițiată de Trafford Centre din Manchester.

Irina Andreea Cristea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *