Concediu pentru pescari. Câteva destinații pentru cei pasionați de pescuit

Fie că este vorba de prinderea unui peşte Piranha, de lupta cu un peşte imens marlin, fie de o adevărată vânătoare de păstrăvi, pescuitul oferă atât distracţie, cât şi relaxare, ca să nu mai vorbim de faptul că vă veţi bucura de o masă pe cinste.

Paradisul somonilor

Aurora Boreală, reni şi zăpadă: Peninsula Kola este un paradis al iernii care nu poate fi comparat cu nicio altă destinaţie.

Dar, o dată cu primăvara, acest eden arctic se transformă în raiul somonilor şi al pescarilor.

În luna mai, pescarii ies la vânătoare de somon pe întreaga lungime a râului Umba, de 123 de kilometri. Acolo veţi găsi cel mai gras somn de Atlantic existent, iar “fluxul” de peşte este aproape nelimitat.

Totuşi, nu este aşa de uşor, precum pare deoarece râul este izolat, iar acolo se ajunge extrem greu. În plus, pescarii trebuie să împartă acest spaţiu cu cei mai mari “iubitori” de somon: urşii.

Sezonul de somon în Umba începe în luna mai şi durează până la sfârşitul lunii octombrie, fiind obligatorie eliberarea peştilor prinşi.

Un peşte de peste 750 de kilograme

În Marea Barieră de Corali a Australiei, oricine are o mască de snorkeling poate să îl găsească pe Nemo. Este însă extrem de dificil dacă vrei să “vânaţi” peştii giganţi marlin.

Având peste 750 de kilograme şi înotând cu peste 130 de kilometri pe oră, această specie a reuşit să pună pe foc o mulţime de pescari. Au existat însă oameni care au reuşit să prindă aceşti peşti imenşi, dar care s-au luptat cu ei ore întregi.

Locul ideal unde puteţi prinde acest peşte este la 250 de kilometri de oraşul Cairns şi Insulele Lizard: aici au fost prinşi mai mulţi peşti marlin decât în restul lumii, la un loc.

Sezonul de pescuit pentru această specie începe în septembrie şi se termină în decembrie.

Vânătoarea de Piranha

După ce ne-am uitat la binecunoscutul film “Piranha”, am dobândit o mică acvafobie sau, de ce nu, am ajuns să ne dorim să pescuim acei “diavoli” acvatici.

Dacă vă doriţi acest lucru, mergeţi în Manaus, capitala statului Amazonia din Brazilia, şi îmbarcaţi-vă cu pescarii locali la o adevărată aventură de pescuit Piranha (şi, de ce nu, şi mâncat). O bucată de carne reuşeşte să adune o mulţime de astfel de peşti, dar trebuie să fiţi precauţi: dinţii aceia micuţi pot roade orice, de la un cârlig de oţel, până la degete.

În perioada iulie-octombrie este un sezon periculos pentru a merge la pescuit de Piranha, deoarece peştii sunt înfometaţi şi extrem de agresivi.

Păstrăvul imens sau “lupul de râu”

Dacă ne gândim la Mongolia, cu siguranţă, ne vin în minte iacii, popoarele nomade şi ceaiul sărat, extraordinar de bun. Însă, această ţară oferă şi unul din puţinele paradisuri na­tu­rale rămase în lume de păstrăvi giganţi (aşa numita specie taimen). Un monstru feroce, canibal, peştele acesta mai poartă şi numele de “lupul de râu” şi poate ajunge la 2 metri şi aproximativ 90 de kilograme.

Pescuitul lor nu este însă pentru cei slabi de inimă, iar sezonul acestuia este din iunie până în noiembrie. În plus, acolo este aplicată cu stricteţe doar prinderea şi eliberarea peştilor.

Andreea Stoica, curierulnational.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *