Cât costă abonamentele la Muzeul ASTRA în 2015

Muzeul ASTRA își exprimă dorința ca, în 2015, să devină un ,,must have” pentru public și anunță noile tarife aplicabile abonamentelor, precum și câteva dintre evenimentele pregătite pentru acest an.

Carciuma din batrani. Foto arhiva C.N.M. ASTRA

Muzeul ASTRA împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu readuc în prim plan o serie de evenimente îndrăgite şi cunoscute în ţară şi în străinătate. De aici nu vor lipsi Târgul Naţional de Jucării, Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, Târgul Creatorilor Populari din România, „Ziua Iei”, Olimpiada ”Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, Târgul internaţional Frumos. Ceramic. Folositor, ASTRA Film Festival s.a. . Concret, sunt acţiuni unde oricine poate să participe şi să se distreze, dar să şi plece acasă cu un obiect de folos.

Expoziţiile de fotografii (,,Sibiul în alb negru. Fred Nuss”, „Tradiţii populare din Okinawa”), unde sunt expuse publicului vizitator peste 200 de ilustrate realizate în Sibiul anilor `70 şi în perimetrul cultural-tradiţional al arhipeleagului japonez își așteaptă, de asemenea, vizitatorii, anul acesta. Urmează ,,Noaptea Muzeelor”, un eveniment care va aduce lumina (la propriu!) în Muzeul în aer liber printr-un spectacol organizat în premieră.

În plus din vară până în toamnă, week-end de week-end, în Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, punem în scenă evenimentul interactiv ,,Grădină şi peisaj în satul tradiţional”. Teoretic, dar mai ales practic, în acest loc vor fi scoase la lumină vechiile tradiţii din ograda bunicilor. Spre exemplu, orice vizitator poate să vină la Muzeu şi să înveţe cum se cultiva o ceapă cu sute de ani în urmă, dar şi să gătească pe un cuptor cu vatră! Astfel, vizitatorii vor fi părtaşi la programul de valorificare a patrimoniului culinar românesc organizat aici de Muzeul ASTRA.

,,Şcoala în satul traditional”, aşa se numeşte un alt program dinamic, marca Muzeul ASTRA. La Şcoala din Ticera, monument funcțional în Muzeul în aer liber, vor fi organizate frecvent ateliere de ţesut, olărit şi pictat. Deasemenea, aici elevii şi profesorii din zilele noastre pot să afle cum se ţineau lecţiile cu peste o sută de ani în urmă (scris pe tăbliţe cu cretă, numărători manual, bănci din lemn etc.).

Să nu uităm nici că în Muzeul în aer liber se poate petrece în orice perioadă a anului un sejur de unde nu lipseşte (chiar) nimic! Sunt două locaţii unde se pot servi mâncăruri tradiţionale, pregătite mai ceva ca la ,,mama acasă”, iar vizitatorii pregătiți să petreacă mai mult timp la Sibiu,  au la dispoziție trei spaţii de cazare. În timpul iernii, se organizează plimbări cu sania, iar în restul anului plimbări cu trăsura.

Peste 150 de profesionişti, angajaţi ai Muzeului ASTRA, lucrează îndeaproape ca să ducă la bun sfârşit toate aceste proiecte în care rolul principal îl joacă originalitatea, liniştea, frumosul, valorile, tradiţiile şi istoria. Cine vrea să se aboneze la tot ce va însemna Muzeul ASTRA în 2015, o poate face! Preţul unui abonament nu trece de 80 de lei. Abonamentele sunt disponibile la casieriile Muzeului.

Tarife Muzeul ASTRA în 2015

-abonament anual familie – 80 lei/ an

-abonament anual individual adulţi – 60 lei/ an

-abonament anual individual pensionari (venit lunar > 1000 lei) – 30 lei/ an

-abonament anual individual pensionari (venit lunar între 700 şi 1000 lei) – 25 lei/ an

-abonament anual individual pensionari (venit lunar < 700 lei) – Gratuit

-abonament anual individual elevi şi studenţi – 20 lei

 *abonamentele sunt valabile pentru toate unităţile muzeale ale complexului!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *