Fyusion, un start-up al carui CEO si cofondator este românul Radu B. Rusu, a obtinut o finantare de 13,5 mil. dolari

Fyusion, un start-up IT cu sediul în San Francisco, al carui CEO si cofondator este românul Radu B. Rusu, a obti­nut o finantare de 13,5 mil. dolari de la fondurile New Enterprise Associates (NEA) si The University of Tokyo Edge Capital (UTEC), scrie presa internationala, citând un anunt al companiei.

Fyusion, care a mai obtinut în 2014 o finantare de 3,4 mil. dolari de la cele doua fonduri si alti investitori privati, a dezvoltat o tehnologie care combina mai multe imagini ale unui subiect pentru a realiza o „fotografie“ 3D si care este disponibila si prin intermediul unei aplicatii lansate anul trecut pentru smartphone-urile Apple, disponibilă la adresa fyu.se.

Aplicatia a devenit extrem de populara pe mai multe piete, printre care SUA sau Japonia. Acest tip de „fotografii“ 3D pot fi publicate online si le permit utilizatorilor sa schimbe perspectiva asupra unui obiect sau sa „navigheze“ printr-o încapere, de exemplu.

Acest nou tip de imagini este necesar pentru „viitoarea generatie“ a internetului, crede Radu B. Rusu. „Foto­grafia nu a înregistrat progrese fundamentale din anii ’80, de când fotografiile au început sa fie digitalizate. Noi aju­tam la construirea noii generatii web prin introducerea unei noi abordari în capturarea si stocarea datelor (…). Exis­ta nenumarate aplicatii pentru tehnologia noastra în industria de moda si a bunurilor de larg consum.“

Fondatorii Fyusion sunt Radu B. Rusu si Stefan Holzer.

Adrian Seceleanu, zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *