Grădinița Rază de Soare din Mediaș participă în Programul ECO Junior 2015

În perioada 6 – 10 aprilie are loc programul național „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, program în care se înscriu anual instituții din mediul public și privat pentru a oferi elevilor alternative neconformiste la clasicele ore desfășurate în școli.

ECO Junior este un astfel de proiect, propus de Asociația Drumeții Montane, la care participă în 2015 nu mai puțin de 512 unități de învățământ, de pe întreg teritoriul țării și peste 1150 de profesori.

Profesorii din ciclul preșcolar, primar, gimnazial, inclusiv liceal vor desfășura activități educative în perioada 6-10 aprilie, în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!” sub atenta îndrumare a reprezentanților Asociației Drumeții Montane.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor îmbunătății educația copiilor în spiritul ecologic și importanța conservării naturii, copiii fiind la ora actuală o armă puternică pentru a schimba lumea în bine.

Cele mai căutate activități din acest an sunt: “Afișul meu ecologic”, „Videoproiecții cu tematică ecologică”, „Să alergăm în sac”, „Oul și lingura”, „Împărate, împărate, cât e ora?”, „Turism în România – jocul de cultură generală” și „Cum să ne orientăm”.

Singura instituție de învățământ din Mediaș care participă în acest an în proiectul ECO Junior este Grădinița Rază de Soare. Doar alte 4 școli și licee din Sibiu s-au înscris în proiectul ECO Junior, din totalul celor 5512 unități de învățământ înrolate anul acesta.

Lista școlilor înscrise pe județe: Galați 37, Bacău 32, Dambovița 33, Buzău 30, Suceava 22, Gorj 21, Neamt 21, Vrancea 20, Prahova 19, Maramureș 18, Brasov 17, Iași 17, Mureș 17, Argeș 16, București 16, Teleorman 13, Timiș 13, Constanța 12, Vaslui 12, Olt 10, Satu Mare 8, Bistrița-Năsăud 7, Brăila 6, Dolj 6, Hunedoara 6, Ilfov 6, Mehedinți 6, Botoșani 5, Calărași 5, Caraș-Severin 5, Cluj 5, Harghita 5, Ialomița 5, Sălaj 5, Sibiu 5, Alba 4, Bihor 4, Covasna 4, Tulcea 4, Vâlcea 4, Giurgiu 3, Pitești 2, Pascani 1, Roman 1, Slobozia 1

Proiectul Eco Junior 2015 este organizat, ca în fiecare an, de voluntari. Organizatorii mulțumesc profesorilor care s-au implicat în acest proiect și care au demonstrat că elevii lor sunt asemeni copiilor lor, dar și juniorilor care au întâmpinat primăvara cu atitudine ocrotitoare și dragoste față de mediul lor înconjurător.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *