Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp vor fi supravegheate printr-un sistem video

Municipiul Mangalia și stațiunile arondate acestuia – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, vor fi supravegheate printr-un sistem video, conform unui proiect aprobat, marți, într-o ședință a consiliului local.

Conform deciziei aleșilor locali, proiectul va fi finanțat din taxa de liniște pe care municipalitatea o încasează de la agenții economici.

Într-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, se vor monta aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale orașului, ulterior urmând a fi montate alte peste 250 de camere video.

„În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanții Poliției, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracționalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă și supraveghere va fi la sediul Poliției Locale”, a explicat edilul Radu Cristian.

Conform acestuia, întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere, atât în Mangalia cât și în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

Potrivit statisticilor oficiale, gradul de infracționalitate în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%.

În aceeași ședință, consilierii locali ai Primăriei Mangalia au mai votat pentru organizarea unor evenimente, cu ocazia zilei de 1 Mai.

Nona Jalbă, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *