Cat te costa 1 Mai la Vama Veche

Daca tot se imblanzeste vremea, putem visa la marea cea albastra. Vama Veche ramane si anul acesta, de 1 Mai, cea mai cautata statiune de pe litoral.

Proprietarii de pensiuni si hoteluri anunta ca s-au rezervat 90% din camere. Mai mult decat atat, Vama incepe sa-si recapete si aerul de altadata, gratie celor care au inteles sa construiasca numai cu stuf si piatra. Insa si preturile au crescut: ajung pana la 500 de lei pe noapte.

Dupa o lunga absenta, soarele a aparut, miercuri, timid, in Vama Veche, deasupra marii turcoaz. Era o atmosfera nefiresc de calma intr-un loc unde, vara, se traieste la intensitate maxima.

Acum in Vama este liniste, dar in trei saptamani locul va fi impanzit de cei care vor sa simta gustul libertatii absolute si sa se bucure de verdele marii. Daca nu v-ati rezervat inca o camera, faceti rost de un cort, pentru ca locurile de cazare au fost aproape toate ocupate.

Proprietarii unei pensiuni au imbinat aerul Greciei – stuf, piatra si olane – cu spatiul dobrogean si au creat un loc de bun gust, pe care se bat turistii.
Din pacate, este o bijuterie pierduta intre termopane si constructii kitsch aparute in ultimii 20 de ani pe litoral.

„Am folosit material care se folosea acum cateva zeci de ani si am incercat prin stilul arhitectural sa pastram toate influentele din Dobrogea”, a spus Silviu, administrator pensiune.

Un hotel de patru stele se adreseaza segmentului vechi de turisti din Vama, care veneau aici la cort, dar care isi permit acum sa dea sute de lei pe noapte pentru o camera cu vedere spre mare.

„Tarifele sunt de 500 de lei pe noapte. Avem inclus micul dejun, accesul la spa, sauna, piscina interioara, jacuzzi, baie turceasca”, a spus Alin Ionescu, proprietar hotel.

Cei care au rezervat locuri de cazare din timp au gasit aceleasi tarife ca anul trecut. O camera la un hostel sau la o pensiune pleaca de la 80 de lei si poate ajunge pana la 200. La trei stele, urca pana la 300 de lei, iar la patru stele, o camera dubla poate ajunge si la 500 de lei pe noapte.

Anul acesta, de 1 Mai, sunt asteptati pe litoral 35.000 de turisti. Dintre ei – peste 3.000 vor fi straini, in special din Marea Britanie, Franta si Germania.

Cele mai cautate locuri sunt Mamaia si Vama Veche, pentru cluburi si viata de noapte, insa si in celelalte statiuni unele dintre hoteluri vor fi deschise de 1 Mai.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *