Plajele Corbu şi Vadu intră, începând cu 1 mai, sub o serie de restricţii

Astfel, turiştii vor fi obligaţi să campeze doar în locurile special amenajate şi vor trebui să plătească o taxă de acces pe nisip. În plus, automobilele vor putea lăsate doar în parcările pe care primăria le va construi.

Corbu, una dintre cele mai frumoase plaje din România va fi îngrădită de autorităţi începând cu acest sezon. Aici, dar şi la Vadu, în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării, vor apărea bariere şi parcări cu plată. În plus, camparea va fi interzisă în afara locurilor special amenajate, iar turiştii vor fi obligaţă să plătească un permis de acces pe nisip, relatează Ştirile PRO TV.

Toate aceste decizii au fost luate ca urmare a sesizărilor primite de autorităţi: mulţi au reclamat faptul că unii turişti intră cu maşinile pe nisip şi aruncă gunoiul la întâmplare.

Drept urmare, primăriile, împreună cu reprezentanţii rezervaţiei, vor închide, pentru început, câteva drumuri de acces către plajen.

„Toată lumea îşi doreşte să fie cu rulota şi cu maşina cât mai aproape de plajă”, a explicat Marian Gălbinaşu, edilul din Corbu. „Vom vedea şi cât de mult de vor respecta aceste reguli. Civilizat ar fi să nu ne ducem cu maşina până în apă – au fost cazuri -, lucru care creează un disconfort pentru ceilalţi turişti care stau la soare şi nu vor să fie călcaţi de maşină”, a adăugat el.

Aşadar, cei care vor mege la Corbu vor trebui să îşi lase automobilele sau rulotele într-una dintre cele trei parcări ce vor fi amenajate de primărie şi care se vor întinde p o suprafaţă de câteva hectare.

„Parcarea va fi împrejmuită cu stâlpi albi, cu parame de vapor. Va rămâne terenul aşa, cu arbuşti, se vor face alei de acees”, a precizat Gheorghe Stanciu, viceprimarul comunei Corbu. „Va fi şi o taxă modică pentru a scoate cheltuielile pentru cei 2-3 angajaţi care vor avea grijă de parcare”, a completat el.

De asemenea, amplasarea de corturi direct pe plajă va fi interzisă. Turiştii vor putea campa numai la limita rezervaţiei, în locurile special amenajate. Iar ca să aibă acces la plajă, oamenii vor trebui să plătească un permis în valoare de 5 lei pe zi sau 15 lei pentru o săptămână. Totul întră în vigoare la 1 mai.

gandul.info

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *