Prod gazduieste Transylvania Horse Show

A V-a editie a Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania, se desfasoara anul acesta in perioada 8 – 10 mai in satul Prod, comuna Hoghilag, langa Sighisoara.

La fel ca in anii anteriori, evenimentul de talie internationala dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, se desfasoara intr-un peisaj idilic, in satul Prod. Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente adiacente destinate spectatorilor.45 de tineri calareti din 14 tari vor veni weekendul viitor in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), intr-o zona recomandata de ghidul „Lonely Planet” ca fiind ideala pentru calarie, pentru a participa la cel mai popular eveniment romanesc dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai – Transylvania Horse Show.

Tinerii concurenti, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, vor concura in cadrul Concursului International Universitar – Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2015). In cadrul acestei sectiuni oficiale din concurs, caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator.

Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs. Alegerea celor 48 de cai pusi la dispozitie de catre organizatori, exclusiv pentru aceasta proba, implica testarea unui numar foarte mare de cai de sport care apartin celor mai mari cluburi ecvestre din tara.

Caii sunt foarte bine antrenati si trebuie sa corespunda standardelor competitionale. La aceasta sectiune participantii din toata lumea vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.
A doua competitie oficiala din concurs este Concursul Complet International. Aceasta disciplina de Proba Completa are anul acesta si caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Proba Completa.

Concurentii profesionisti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta Cross-Country, proba in care concurentii si caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv.

A treia competitie, Concurs Complet – categoria Novici si PreNovici, se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa.
Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, si numara 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii romani sa se indrepte cu mai mult curaj spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va incepe la orele 10:00 si se va inchide in jurul orelor 18:00. Programul il gasiti aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *