Transbucegi, soseaua care ajunge de la Sinaia pe Platoul Babele, a fost inchisa

Transbucegi, soseaua care ajunge de la Sinaia pe Platoul Babele si care a costat 10 milioane de euro, a fost inchisa.

Desi timp de doua veri turistii au trecut cu masinile, acum autoritatile au pus bariere pe motiv ca drumul e nesigur. Soseaua fusese inaugurata fara parapeti si indicatoare care nu au fost puse nici pana azi.Transbucegi sau „Drumul Babelor” se intinde pe o lungime de 20 de km, din care 17 sunt asfaltati. Soseaua ofera peisaje spectaculoase si ne duce aproape de Sfinxul si Babele, la 2000 de m altitudine.

Pana in urma cu cateva zile puteam parcurge drumul cu masina, dar autoritatile au blocat accesul cu doua bariere pe motiv ca e nesigur. Transbucegi a fost deschis turistilor in 2013 inainte de instalarea tuturor parapetilor si indicatoarelor.

Ca si in cazul soselei Transalpina, turistii se bucurau pana acum de frumusetea locului „pe proprie raspundere”.

Sofer: „Vad ca este indicator accesul interzis publicului, de ce nu stiu, asfaltul este facut, dar e intrezis publicului, o dilema un lucru facut si nefolosibil.”
Sofer: „Nu ar trebui sa fie inchis atunci de ce mai este asfaltat, de ce au mai facut atata investitie pentru ca sa-l tina inchis”

Circulatia e riscanta, spune constructorul, mai ales ca in unele zone drumul s-a surpat. Iar turistii ar ingreuna presupusele lucrari de reparatii.

„Situatia cu bariera a fost generata de firma care lucreaza la asfaltarea drumului din munte si Politia Judetului Dambovita, care fara o consultare a administratorului drumului, din proprie initiativa a dispus montarea unor bariere”, a spus Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dâmbovita.
„Vom verifica aceasta artera sub aspectul deficientelor de semnalizare sau ale carosabilului si vom stabili daca va fi repus in drepturile sale”, a explicat Ion Niculae, seful Politiei Rutiere Dambovita.
Pana cand autoritatile vor redeschide drumul, activitatea turistica in Bucegi va fi mult redusa. Vizitatorii Parcului Natural trebuie sa mearga pe jos, salvamontistii nu pot interveni rapid in caz de nevoie, iar cabanierii au probleme la aprovizionare.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *