Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale: Senatul e cerul țării, cine să-i învețe pe ei?

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a precizat, joi, ca in motivarea deciziei de neconstitutionalitate a hotararii Senatului in cazul Dan Sova nu va fi trecuta „calea de urmat”, asa cum se asteapta unii senatori.

„Senatul e cerul tarii, cine sa-i invete pe ei?”, a adaugat ironic Augustin Zegrean, in conditiile in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca se asteapta publicarea motivarii deciziei respective pentru ca sa se decida pasii de urmat in acest caz.

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti despre decizia Inaltei Curti de a redeschide cazul eratei asumate de Curtea Constiutionala la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 2012, Augustin Zegrean a precizat a nu e vorba despre nicio erata, ci de un caz mai vechi, dosarul fiind rezultatul unei plangeri facute de „un domn”. „Nu e vorba de erata, e vorba de tot dosarul referendumului. S-a dat neinceperea urmaririi penale, el a facut plangere la Inalta Curte, care a admis-o si a trimis dosarul pentru completarea probatoriului. Ati umflat gogoasa degeaba”, le-a reprosat Augustin Zegrean jurnalistilor, adaugand ca „au fost o gramada de plangeri pe tema asta si toate s-au respins, aici s-a admis plangerea si s-a trimis dosarul la parchet”.

Presedintele CCR a respins criticile celor care acuza Curtea ca a denaturat rezultatul referendumului din 2012, salvandu-l pe Traian Basescu. „Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, l-a stabilit BEC, care a fost format din 7 judecatori si reprezentanti ai tuturor partidelor. Ei au stabilit ca procentul de participare a fost de 46%. Noi trebuia sa validam sau nu referendumul, daca legea spunea ca trebuiau sa fie prezenti 50% plus 1? Si BEC a spus ca au fost 46% prezenti. Dvs ati fi dat o decizie de aprobare?”, l-a intrebat presedintele CCR pe jurnalistul insistent. In plus, Augustin Zegrean a reamintit ca nu CCR a stabilit numarul de votanti. „Numarul de votanti a fost dat de BEC, pentru ca ei au avut listele electorale permanente. S-a contestat, am cerut informatii de la INS si de la Ministerul de Interne (…) Dar acelasi numar s-a folosit si de la alegerile din 2012″, a mai subliniat presedintele CCR, scrie ziare.com.

realitatea.net

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *