Papa Francisc a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis de a vizita România

Papa Francisc a acceptat invitaţia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a vizita România, potrivit România TV. Iohannis a fost primit, vineri, de Papa Francisc la Vatican, în cadrul unei vizite oficiale la Sfântul Scaun.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitaţia lui Klaus Iohannis de a vizita România şi că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

„În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate”, se arată în comunicatul administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.

Este prima vizită la acest nivel pentru România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că i-a adresat o invitaţie Papei Francisc de a vizita România.

„Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea în vizita oficială la Sfântul Scaun.

Iohannis a explicat că „dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

După întrevederea avută cu Papa Francisc, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care a vorbit despre contribuţia sa.

„L-am întâlnit astăzi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasă a lumii moderne. I-am adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România, invitație pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu plăcere.

L-am asigurat totodată de respectul și admirația românilor pentru generozitatea și contribuția sa la o lume mai bună și mai tolerantă”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

romaniatv.net

 

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *