Măsuri speciale de securitate în stațiunea Sovata

Statiunea Sovata, modernizata gratie unor investitii majore, are oaspeti noi. Hotelurile de patru stele sunt rezervate de turisti israelieni dornici sa descopere frumusetile zonei.

Pentru siguranta lor, au fost luate masuri speciale de securitate. Politistii si jandarmii pazesc hotelurile, dar si alte zone din statiune.

Hotelurile si autocarele cu turisti din Israel sunt pazite de forte de ordine si atent monitorizate de jandarmi si politisti.

Masurile au fost cerute minsterului de Interne, in urma atentatelor din alte tari europene, cum ar fi cel de acum trei ani de pe litoralul bulgaresc. Un autobuz plin cu turisti a sarit atunci in aer, la Burgas.

Ghid turistic: „Cati turisti aducem? Speram ca mai mult de 3 mii, anul asta. speram sa fie si anul viitor la fel.”
O doamna a plecat din Romania cand avea doar 9 ani. S-a mutat in Israel, si-a intemeiat o familie si este ghid turistic.

Ghidul turistic: „Acum, in sfarsit am ajuns in imprejurimile astea care sunt foarte foarte frumoase si nu vin asa de multi turisti. Nu sunt avioane, nu sunt legaturi. Dar am facut legatura si am adus.”

Printre turisti il intalnim si pe Dave, care s-a nascut in Romania, dar a emigrat in Israel in urma cu 50 de ani. Acum si-a adus sotia, dar si prietenii.

Dave: „In Romania e foarte frumos. Si oamenii si locurile, foarte frumos. Natura si mancarea, foarte buna. Astazi am luat tocana cu mamaliga si branza, palinca.”

Sovata a aparut pe harta statiunilor balneoclimaterice renumite din Europa in urma cu 165 de ani, pentru namol si baile sarate. Dupa Revolutie, statiunea ajunsese o ruina. Insa o firma din Ungaria a investit peste 20 millioane de euro in renovarea hotelurilor. Vilele au fost si ele cumparate de investitori straini, iar acum statiunea este plina de turisti straini.

Daca vor sa viziteze imprejurimile, turistii merg la salina Praid si comuna Corund, vestita pentru ceramica populara, dar ajung si la cheile Bicaz si lacul Rosu.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *