Proprietarii Castelului Bran investesc peste un milion de euro în Casa de Ceai a Reginei Maria

Proprietarii Castelului Bran investesc peste un milion de euro în Casa de Ceai a Reginei Maria şI în realizarea unui tunel al timpului, proiect care vizează reconstruirea cabinei de lift, restaurarea puţului, precum şi a tunelului, însă şi implementarea unui show media pe tot acest traseu, show ce ilustrează istoria şi legenda edificiului.

Castelul Bran

Tunelul castelului Bran a fost construit în anii ’30, la ordinul reginei Maria pentru a facilita accesul în Castelul Bran. Acest tunel nu a fost niciodată deschis publicului vizitator. Noul proprietar a decis, după restituirea castelului de către stat, să facă acest lucru, astfel că turiştii care vor vizita monumentul Castelul Bran vor putea urma drumul pe care îl parcurgea familia regală atunci când dorea să ajungă, pe scurtătură, în castel.

Liftul va face legătura între castel şi parc pe o distanţă de 40 de metri.

Liftul a fost construit în anii 1930 pentru a uşura parcurgerea de către regina bolnavă de artrită a drumului dintre castel şi parc. În parc va fi construit şi un dom, unde vizitatorii vor putea urmări un show media cu istoria castelului, pornind de la cavalerii teutoni, trecând prin legenda Dracula şi ajungând la perioada regalităţii.

„Ne dorim ca prin acest proiect să facem turiştii să petreacă mai mult timp la Castel”, ne-a declarat Alexandru Prişcu, directorul de marketing al castelului. Lucrările de investiţii ar urma să dureze doi ani, Casa de Ceai a Reginei Maria urmând să fie pusă în circulaţie anul viitor.

În perioada Reginei Maria, Branul a cunoscut perioada sa de glorie. Regina a iubit castelul care, împreună cu castelul de la Balcic, i-a fost reşedinţa cea mai dragă. S-a implicat în viaţa sătenilor, făcând tot ce i-a stat în putinţă ca să ajute satele învecinate şi pe locuitorii lor, memoria ei fiind încă vie prin aceste locuri.

Ovidiu Vranceanu, bzb.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *