Paragina in Saturn, Neptun si Venus

Sudul litoralului a ratat din nou startul sezonului estival. Puţinii turişti care au mers în staţiunile Saturn, Neptun sau Venus au găsit acelaşi peisaj dezolant ca în fiecare an. Administratorii hotelurilor susţin însă că oferă servicii mai bune şi că au ocupate 30% dintre camere.

Turiştii care se aşteptau să vadă o schimbare în bine a staţiunii Saturn au fost dezamăgiţi.

„Staţiunea, cum o ştim de ani de zile, din ’90 încoace. Neschimbată. Adică nu în bine”, spunea un turist.

„Îs toate închise şi am nimerit aşa de prost că n-ai de unde să-ţi procuri nimica ceva, anume, alimente sau ceva… Am venit şi suntem perfect izolaţi aicea”, se plângea o turistă.

Paragina, magazinele închise şi clădirile abandonate i-au întâmpinat şi pe cei care au ajuns la Venus. Patronii de hoteluri îşi fac socotelile pe seama grupurilor şi a celor care nu-şi permit să plătească prea mult pentru cazare.

„Noi am avut grupuri de sportivi şi, aşa, mulţumitor. Ca şi camere, să zicem vreo 30% din capacitate”, a apreciat Loredana Dima, proprietarul unui complex turistic de trei stele din Venus.

În Neptun, staţiune unde lucrările la faleză vor continua probabil tot sezonul estival, turiştii sunt revoltaţi, în timp ce hotelierii se laudă că au sporit calitatea serviciilor.

„Cei care aleg pachetele de Rusalii sau alte pachete la noi, văd o creştere a serviciilor. Ne putem compara şi cu cei din Bulgaria, Turcia sau Grecia”, susținea Octavian Şerban, directorul de turism al unui hotel de trei stele din Neptun

Estimările administratorilor de hoteluri arată că 20.000 de români sunt pe litoral în aceste zile.

digi24.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *