Meciul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, analizat de Comisia de Disciplină a FRF

Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului dintre FC Brașov și Gaz Metan Mediaș (0-0), din ultima etapă a Ligii I, în urma căruia jucătorii brașoveni au fost premiați, deși rezultatul de egalitate a consfințit retrogradarea echipei în liga secundă, a declarat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, într-o conferință de presă.

”Am trimis la Comisia de Disciplină spre analiză jocul FC Brașov — Gaz Metan Mediaș. Domnul Horoba (președintele clubului Gaz Metan, n. red.) a făcut unele declarații, departamentul de integritate s-a sesizat, iar de mâine Comisia de Disciplină va începe să analizeze acest caz”, a afirmat Chivorchian.

Comitetul Executiv al FRF a amânat cu unanimitate de voturi aprobarea locului de desfășurare a Supercupei României-Timișoreana și a mandatat Comitetul de Urgență să decidă cu privire la aceste aspecte ulterior datei de 16 iunie.

Forul a aprobat cu unanimitate de voturi costurile aferente programului echipei naționale în perioada 2-14 iunie, precum și cheltuielile pentru acțiunea reprezentativei Under-21 în perioada 1-17 iunie.

Totodată, a aprobat cu unanimitate de voturi perioada de transfer de iarnă în intervalul 24 ianuarie 2017-20 februarie 2017, potrivit site-ului FRF.

S-a decis ca faza play-off a Ligii I să se încheie la 11 mai 2016, urmând ca faza play-out să continue și ulterior acestei date. Cluburile participante la play-out și play-off și-au asumat obligația, conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a LPF din 26 mai, de a pune jucătorii la dispoziția echipei naționale chiar și în perioada în care se vor desfășura meciurile de play-out sau play-off.

Comitetul Executiv al FRF a omologat rezultatele și clasamentele competițiilor: Campionatului Național Liga I, ediția 2014-2015, Cupa României, Liga a 2-a, Liga a 3-a și Juniori A și Juniori B, având în vedere existența pe rolul organismelor jurisdicționale ale FRF a unor litigii ce pot influența clasamentele.

S-a stabilit ca orice chestiune legată de Liga Profesionistă Liga a II-a să fie dezbătută ulterior datei limită de înscriere a cluburilor în Campionatul Național Liga a 2-a, ediția 2015-2016.

A fost completat Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Jocurilor de Baraj pentru Promovarea în Liga a 3-a, ediția de campionat 2015/2016, cu dispozițiile art. 34 alin. 2 lit. c teza finală din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, respectiv: ”Au drept de joc la jocurile de baraj, jucătorii legitimați sau transferați cu cel puțin șase etape înainte de terminarea returului campionatului Ligii a 4-a”.

Mihai Tenea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *