Victor Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Dan Sova. Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Ponta

Victor Ponta a venit în această dimineață la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul lui Dan Şova. La scurt timp, la audieri a venit și Dan Șova. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să-și prezinte demisia, însă Victor Ponta a replicat că nu demisionează.

ACTUALIZARE 15.50. Dan Şova este anchetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, în dosarul în care astăzi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile lui Victor Ponta.

ACTUALIZARE 15.16: Dan Șova a plecat de la sediul DNA, după ce a fost audiat de procurori mai bine de trei ore.

„Da! S-au extins”, a răspuns Dan Șova, întrebat dacă s-au extins acuzațiile la adresa sa.

„Ceea ce s-a făcut atunci e public, din 2011, domnul Ponta a pus și pe blog de atunci, nu sunt sume mari, sunt justificate profesional”, a adăugat senatorul PSD.

El a spus că nu are de ce să-și dea demisia.

Actualizare 14.45: Organizațiile au anunțat că, astăzi, la ora 18:00, vor organiza un protest în fața Guvernului față de refuzul premierului Victor Ponta de a-și da demisia după acuzațiile de corupție ce i-au fost aduse astăzi de procurorii DNA.

ACTUALIZARE 13.15: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia.

Șeful statului a spus că, în opinia sa, este o „situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

În replică, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

digi24.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *