Sibiu Streetball 2015. Marele premiu este un wildcard pentru participarea la etapa Challenger din Elveția

Echipele care vor participa la „Sibiu Streetball”, cel mai mare concurs de streetball din Transilvania și al doilea eveniment de acest gen din țară, ce va avea loc între 26-28 iunie, în parcarea Teatrului din Sibiu, se luptă pentru marele premiu, în valoare de 1200 de Euro, reprezentând costurile de participare la cel mai important Challenger european, cel din Lugano (Elveția).

Sibiu Streetball 2014 © Silvana Armat

Sibiu Streetball”, ajuns, anul acesta, la cea de-a şaptea ediţie, va avea loc timp de trei zile, în weekend-ul 26-28 iunie, în centrul Sibiului, pe o arenă sportivă omologată de Federația Internațională de Baschet.

280 de jucători de baschet, amatori și profesioniști, sunt așteptați să se înscrie la competiția de baschet 3 la 3. Marele premiu, la categoria Open masculin, în valoare de 1200 de Euro, reprezintă câștigarea unui „wild card” care îi va permite participarea la una dintre etapele Challenger din Europa, evenimente ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial. Este pentru al doilea an când Sibiu Streetball primește recunoașterea Federației Internaționale de Baschet prin titulatura “FIBA SATELITE”. Marii câștigători vor participa, astfel, la cel mai important Challenger european, cel din Lugano – Elveția, singurul care asigură două locuri la una din cele șase etape de World Tour.

Înscrierile continuă pe site-ul Asociației Eco Sport Team, www.ecosportteam.ro, până în data de 22 iunie sau în limita locurilor disponibile. În plus, pentru ca “Sibiu Streetball” este un eveniment “FIBA ENDORSED”, toți participanții vor primi puncte în clasamentul mondial FIBA. Pentru aceasta, fiecare jucător trebuie să-și creeze un profil pe www.3x3planet.com. Cei care nu sunt familiarizați cu acest sistem, pot solicita asistență echipei Eco Sport Team pe adresa [email protected].

Categorii de concurs și înscriere la Sibiu Streetball 2015

Încadrarea echipelor se va face în funcție de vârsta participanților, pe mai multe categorii: U10 (sub 10 ani), U 14, U18, OPEN Masculin, OPEN Feminin și o categorie la care se pot înscrie jucători peste 35 ani. La turneu pot participa atât echipe de fete cât și de băieți, jucători legitimați sau sportivi amatori.

Înscrierile se fac exclusiv online în perioada 15.05 – 22.06.2015

Pentru categoriile de vârstă U18 feminin și masculin, OPEN și +35 taxa este de 120 Ron/echipă.

Taxa se achită în contul Asociației Eco Sport Team: Garanti Bank, Sucursala Sibiu, cont IBAN: RO65 UGBI 0000 2620 0999 1RON

Competiţia va avea loc în Parcarea Teatrului din Sibiu, spaţiu ce va fi transformat într-o adevărată arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta două suprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, şi două sisteme de baschet mobile, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 400 de locuri în tribune.

Pe lângă competiţia propriu-zisă de streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri spectaculoase: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk sau concursuri de îndemânare.

Este pentru a patra oară consecutiv când Sibiul găzduiește un turneu de streetball la standardele impuse de Federația Internațională de Baschet. „Sibiu Streetball” este catalogat drept unul de categorie “albastră”.

“Sibiu Streetball”, organizat de Asociația Eco Sport Team, este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu.

Streetball-ul este un sport derivat din baschet, care se joacă, în general, pe terenuri în aer liber şi care nu se supune unor reguli atât de stricte precum părintele său. Formatul permite fiecărui jucător să îşi arate îndemânarea şi talentul şi pune mai puţin accent pe jocul de echipă. Partidele sunt, astfel, mult mai spectaculoase, de aici şi popularitatea de care se bucură în rândul publicului.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *