Festivalul „Sibiu, Oraş Bike Friendly”, 26-28 iunie. Cum te poți înscrie la MTB XC Challenge

Concursul de mountain bike, MTB XC Challenge, ajuns la ediția cu numărul trei, va avea loc duminică, 28 iunie 2015, în Parcul Sub Arini din Sibiu. MTB XC Challenge este o provocare adresată iubitorilor sportului pe două roţi, pasionaţi de mountainbike.

MTB XC Challenge. Credit foto: Ovidiu Matiu

Competiţia sportivă se va desfăşura pe un traseu offroad de aproximativ 5 km în Parcul Sub Arini, pe diverse categorii de vârstă:
– Copii sub 14 ani – fete şi băieţi (1 tura)
– Tineri 14-18 ani – fete şi băieţi (3 ture)
– Adulti peste 18 ani – femei şi bărbaţi (3 ture)

Concursul, organizat în colaborare cu Asociaţia Tură în Natură și desfășurat în cadrul Festivalului „Sibiu, Oraş Bike Friendly”, are un caracter de dificultate ușoară ca și nivel, dar conține elemente care necesită un minim de abilități tehnice: urcări şi coborâri repetate, traversarea unor zone înguste, trecerea prin iarbă, pe poteci şi printre copaci, respectiv traversarea unor obstacole naturale.

„Sportul sibian este în plină ascensiune şi ne dorim să transformăm Sibiul într-un oraş al mişcării, un oraş Bike-Friendly, un oraş al competiţiilor inedite de ciclism. În calitate de coordonator al evenimentului MTB XC Challenge, sunt mândru că putem dezvolta noi alternative de a face sport şi că putem oferi oamenilor posibilitatea de a face mişcare în aer liber într-un cadru organizat.”, a declarat Răzvan Morariu, din partea Tură în Natură.

Startul competiţiei se va da duminică, 28 iunie, din faţa Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini, în jurul orei 10.00. Cei care doresc, se pot înscrie la competiţie fie online, fie la faţa locului, duminică, 28 iunie, începând cu ora 9.00. Nu se percepe taxă de înscriere, iar primii 150 de participanţi vor primi medalii din partea organizatorilor, iar ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3 la cele 6 categorii de concurs, vor primi cupe personalizate.

Citește șiA fost inaugurată o rețea de trasee de bicicletă și de drumeție care străbat situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului – Târnava Mare

Programul Festivalului Sibiu, oraș bike friendly

Sibiu este Oraș Bike Friendly. Foto via © Shutterstock.com

Festivalul va cuprinde peste zece activităţi dedicate bicicliștilor şi va avea deschiderea vineri, 26 iunie 2015, la ora 18.00, când se va porni într-un Marș al Bicicliștilor ce va străbate principalele străzi ale Sibiului. În cele 3 zile ale  festivalului sibienii vor putea participa mai multe activități după cum urmează:
„Atelier de biciclete” – 27 iunie 2015, în curtea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” – workshop de reparaţii şi întreţinere a bicicletei, de utilizare a unui track GPS pentru trasee de bicicletă şi de informare a publicului despre traseele cicloturistice marcate de asociaţia Tură în Natură

Mini-concursuri pe biciclete – sâmbătă și duminică, 27 și 28 iunie 2015, între orele 10.00 și 12.00 în curtea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” (27.06) și Parcul Sub Arini (28.06). Concursurile se adresează copiilor între 6 și 14 ani și vor consta într-un traseu cu mici obstacole ce va fi parcurs contra timp pe bicicletă. Participantul de la fiecare categorie cu timpul cel mai bun obţinut, va fi premiat la sfârşitul zilei.

Ghidaje de oraş pe bicicletă – sâmbătă, 27 iunie 2015, cu plecări din curtea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal”, începând cu orele 11.00, 13.00 şi 15.00. Durata unui ghidaj va fi de aproximativ două ore şi va cuprinde prezentarea celor mai interesante locuri din oraşul Sibiu.

Concursul „Treasure Hunt” pe bicicletă – sâmbătă, 27 Iunie 2015. Concursul va consta într-un program de descoperire a comorilor ascunse ale oraşului Sibiu cu tematică „A apărut prima oară la Sibiu”. La final se vor acorda premii echipelor câștigătoare.

„Carnavalul bicicliştilor” – sâmbătă, 27 iunie 2015, începând cu ora 17.00. Participanţii vor purta costume pe tema „Bicicliști Oldies but Goldies„, și după ce vor parcurge un traseu prestabilit prin oraș se vor strânge într-o locaţie unde vor primi premii pentru cele mai interesante costume.

Marşul bicicliştilor „Family Tour Bike” – duminică, 28 iunie 2015, ora 10.00. Activitatea este adresată familiilor cu copii unde participanţii vor parcurge pe biciclete un traseu prestabilit care va avea punctul de plecare, curtea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” iar la final se vor reuni la un picnic în Parcul Sub Arini.

Curs de mers pe bicicletă – sambata 27 iunie (curtea Liceului Brukenthal) și duminică 28 iunie  (parcarea Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini). Prin această activitate lansăm iniţiativa de a-i ajută pe cei care vor să înveţe să meargă pe bicicletă şi vor să exploreze zonele culturale deosebite din Sibiu şi împrejurimi, pe bicicletă.

Demonstraţie de acrobații pe BMX – 28 iunie 2015, orele 10.00 – 14.00 în Parcul Sub Arini. În cadrul festivalului se va promova folosirea bicicletei la nivel urban, printr-o demostratie de BMX, activitate care prin spectaculozitatea ei are foarte mulţi adepţi în rândul publicului tânăr.

Concursul Mini MTB Challenge – 28 iunie, de la ora 9.00, în Parcul Sub Arini. Evenimentul cu care va culmina Festivalul Sibiu – Oraș Bike – Friendly va fi concursul de biciclete „Mini XC MTB Challenge” adresat bicicliștilor de toate vârstele.

Prezentări „Pe Biciclete în Jurul Lumii” – 26.06 și 28.06, ora 19.00 la cafeneaua Lulu din Sibiu. Colegii noștrii Dani Costea și Răzvan Morariu vor împărtășii din experiențele lor pe 2 roți în ture de pe continental European și African.

Realizarea unui panou cu harta problemelor din trafic în Sibiu: Această harta va fi amplasată în locațiile Festivalului, iar scopul ei este de a obţine părerea participanţilor despre locurile din Sibiu care cauzează probleme la deplasarea cu bicicletă.

Proiectul este organizat de Tură în Natură şi CAB Sport şi este susţinut de Andu, UCM, Boromir, Feleacul, Biteco, Isotech, Promo Management, Printcenter, Supporter, Aria Sport, Sibiu 100 % şi Radio Impuls.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *