Centru de îngrijire socio-medicală înființat la Sibiu, prin proiectul SanoHelp

Sibiu este unul dintre cele 10 localități în care Asociația REACT a deschis un nou centru de îngrijire socio-medicală, ca parte din proiectul SanoHelp.

Foto via © Shutterstock.com

Cele 10 centre de îngrijire socio-medicală, înfiinţate de Asociaţia React prin proiectul SanoHelp, în judeţele Arad, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Neamţ, Sibiu şi în Bucureşti, îşi vor demara în această vară activitatea. Dintre acestea, 5 sunt localizate în mediul rural, în localităţi în care accesul la serviciile de sănătate este dificil, iar alte 5 centre sunt localizate în mediul urban, în oraşele Arad, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte şi în Bucureşti.

Centrele înfiinţate vor fi dotate cu apartură medicală modernă de diagnostic şi monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activităţii inimii şi a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primară a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului şi a bolilor cronice. Aparatura va fi conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Prin înfiinţarea acestor centre socio-medicale, proiectul SanoHelp faciliteză accesul la servicii medicale de bază, în comunităţi izolate pentru mai mult de 3000 de pacienţi cronici din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Proiectul contribuie, totodată, la dezvoltarea economică a regiunilor, prin crearea unor noi locuri de muncă. Astfel, 40 de persoane vor urma un program complex de formare profesională şi de calificare în meseria de mediatori sanitari în vederea angajării în cadrul centrelor. Programul de pregătire include şi consiliere profesională şi psihologică, informare privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor şi cursuri de dezvoltare a competenţelor TIC.

Comunitatea locală va fi informată cu privire la serviciile oferite în cadrul centrelor socio-medicale prin intermediul unei ample campanii de comunicare şi promovare locală susţinută de Asociaţia React în fiecare regiune de implementare a proiectului.

„Dezvoltarea economiei sociale prin crearea de puncte de asistare medico-sociale”, implementat şi comunicat sub denumirea „SanoHelp”, este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în Oameni!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *