Joni Mitchell a suferit un anevrism cerebral

Joni Mitchell îşi petrece convalescenţa în locuinţa ei din Los Angeles după ce a suferit un anevrism cerebral la sfârşitul lunii martie, însă artista americană încă nu poate să vorbească, a dezvăluit într-un interviu recent bunul ei prieten David Crosby, informează contactmusic.com.

Informaţiile despre starea de sănătate a celebrei cântăreţe americane Joni Mitchell, spitalizată pe 31 martie, într-un spital din Los Angeles, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în acelaşi oraş, au fost puţine şi rare. Recent, un bun prieten al artistei, chitaristul David Crosby, a dezvăluit faptul că Joni Mitchell se află în perioada de recuperare, dar nu poate deocamdată să vorbească.

Într-un interviu acordat pentru HuffPost Live, chitaristul David Crosby, în vârstă de 73 de ani, a răspuns unei întrebări din partea fanilor care se referea la starea de sănătate a cântăreţei Joni Mitchell: „Din câte ştiu, nu poate încă să vorbească. E acasă, primeşte tratament, e în perioada de recuperare. A primit o lovitură grea. A suferit un anevrism cerebral şi nimeni nu a găsit-o pentru o vreme. O aşteaptă o luptă grea pentru a-şi reveni, aşa cum se întâmplă pentru toţi oamenii care au suferit un accident cerebral traumatizant”.

David Crosby şi Joni Mitchell se cunosc încă din anii 1960. Au avut şi o relaţie, însă au rămas prieteni apropiaţi după ce cuplul lor s-a destrămat.

Chitaristul a manifestat, de asemenea, un optimism rezervat în privinţa faptului că buna lui prietenă va beneficia de o ameliorare a stării ei de sănătate.

„E o femeie puternică şi foarte deşteaptă. Însă nu ştiu cât de mult va recupera şi când se va petrece acest lucru”, a adăugat David Crosby.

După internarea cântăreţei – una dintre figurile de legendă ale industriei muzicale din era Woodstock -, mai multe zvonuri privind starea gravă de sănătate a acesteia au circulat în presa americană, însă purtătorul ei de cuvânt a negat informaţia potrivit căreia ar fi fost în comă.

Joni Mitchell, al cărui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a născut pe 7 noiembrie 1943, în oraşul Ford Macleod din provincia canadiană Alberta. Muziciană şi pictoriţă, a lucrat mai întâi la Toronto şi pe coasta de vest a Canadei şi a fost asociată la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, înainte de a descoperi noi orizonturi muzicale în anii 1970, cochetând progresiv cu muzica rock şi apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate şi mai apreciate compozitoare de la sfârşitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy şi s-au vândut în milioane de copii. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodică şi abordează teme umaniste, precum idealuri sociale şi ecologice, care se întrepătrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamăgire şi bucurie.

Cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1997 şi a rămas cunoscută graţie unei serii de albume care au influenţat muzica de la sfârşitul anilor ’60 şi ’70, precum „Clouds”, „Ladies of the Canyon” şi „Blue”.

Florin Badescu, Mediafax

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *