Persoanele care vor sa slabeasca și care vor să se mențină mai slabe ar trebui să se urce zilnic pe cântar

Persoanele care încearcă să piardă câteva kilograme și care vor să se mențină mai slabe ar trebui să se urce zilnic pe cântar și să-și urmărească evoluția greutății de-a lungul timpului, conform unui nou studiu, transmite Live Science.

În cadrul studiului, coordonat de David Levitsky, profesor de nutriție și psihologie la Universitatea Cornell, s-a observat că persoanele care doresc să slăbească și care s-au cântărit zilnic, notând rezultatele, au pierdut, în medie, 3% din greutatea corporală în interval de timp de 1 an. Mai mult decât atât, după un an, aceste persoane au reușit să-și mențină greutatea timp de încă un an — ceea ce este foarte important pentru că menținerea după o cură de slăbire poate fi mai dificilă decât slăbirea.

„Sunt mii de moduri prin care se poate slăbi. Nu aceasta este problema ci menținerea după ce am slăbit”, a comentat David Levitsky.

În cadrul studiului cercetătorii le-au comunicat celor 162 de voluntari că pot urma orice metodă de slăbire doresc, timp de un an. Obiectivul fixat pentru toți voluntarii a fost de o scădere cu 10% a greutății în decursul celor 365 de zile.

Codrut Balu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *