Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării elibereaza on-line permise de acces și de pescuit

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a eliberat on-line în ultimele zile permise de acces și de pescuit în valoare de peste 2.000 de lei, potrivit guvernatorului Rezervației, Lucian Simion.

‘De vineri, atunci când am anunțat public posibilitatea emiterii on-line a permiselor de acces în Deltă, până luni dimineața, ARBDD a eliberat permise în valoare de 2.000 de lei și am vorbit deja cu operatorii turistici să promoveze pe site-urile proprii această variantă facilă de achiziționare a permiselor’, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Simion.

Numărul total al permiselor de acces în Delta Dunării eliberate de ARBDD de la începutul sezonului turistic se ridică, potrivit sursei, la peste 10.000, valoarea totală a acestora fiind de 250.000 de lei.

‘Suma aceasta va constitui venit la bugetul propriu al instituției și cred că într-o lună și jumătate vor mai fi achiziționate două automate pentru permise de acces în Deltă, automate care vor fi montate la Corbu, județul Constanța, și la Jurilovca, județul Tulcea. Sunt două zone turistice care au nevoie de aceste facilități în contextul în care vizitatorii nu mai ajung la Tulcea pentru a-și achiziționa permisele’, a menționat guvernatorul Rezervației.

ARBDD a anunțat la finele săptămânii trecute că orice persoană care dispune de un calculator poate achiziționa permise de acces și de pescuit în Deltă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar. Odată achitat, permisul ajunge pe adresa e-mail a solicitantului și poate fi imprimat pe suport de hârtie sau păstrat în format electronic pe un telefon, tabletă sau laptop.

La începutul lunii aprilie, ARBDD a dat în folosință două automate pentru eliberarea permiselor de acces în Deltă, acestea fiind instalate la sediul instituției și la hotelul „Delta” din municipiu. Valoarea totală a investiției suportată din bugetul propriu al Administrației a fost de 140.000 de lei, conducerea ARBDD sperând ca gradul de încasare a tarifelor să crească cu 20% în acest an.

Cel mai mare număr de vizitatori înregistrat vreodată în Delta Dunării, potrivit Administrației, a fost de 142.845, în 2008, an considerat unul de referință pentru operatorii turistici. Puțini vizitatori însă plătesc permise de acces în Rezervație.

ARBDD a eliberat anul trecut 43.190 de permise de acces în Delta Dunării, în condițiile în care numărul total al vizitatorilor a fost de peste 100.000, potrivit guvernatorului Lucian Simion.

Luisiana Bigea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *