Facebook isi deschide un birou în Johannesbourg

Rețeaua socială americană Facebook se extinde și pe continentul african, urmând să-și deschidă un birou în orașul Johannesbourg, din Africa de Sud, pentru a „aprofunda” angajamentul pe care și l-a luat de a ajuta la dezvoltarea locală și regională a întreprinderilor, potrivit unui comunicat difuzat luni.

‘Suntem inspirați de diferitele modalități în care oamenii și firmele folosesc Facebook-ul în Africa pentru a stabili noi contacte’, a declarat Nicola Mendelsohn, unul dintre reprezentanții din regiunea Europa/Orientul mijlociu/Africa (EMEA) ai marelui grup californian, transmite AFP.

Pentru început, Facebook vizează mai multe țări din Africa subsahariană: Kenya, Nigeria, Africa de Sud, Senegal, Coasta de Fildeș, Ghana, Tanzania, Rwanda, Uganda, Zambia, Mozambic și Etiopia.

O primă ofensivă va fi lansată pe telefoanele mobile, pentru a răspunde interesului crescând al firmelor pentru acest tronson de publicitate, având în vedere că majoritatea cazurilor, africanii accesează Facebook folosindu-și telefoanele portabile.

La sfârșitul lunii iunie, rețeaua socială avea în Africa 120 de milioane de utilizatori activi, cu 20% mai mult decât în septembrie 2014.

Facebook preconizează să realizeze pe telefoanele mobile peste două treimi din încasările sale de publicitate la nivel mondial.

Cristina Mac, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *