Amenda pentru cei care campeaza pe plaja la Vadu sau la Corbu

O amenda cat tot concediul: asta va paste daca mergeti cu cortul sau rulota pe plajele salbatice de la Corbu si Vadu.

Comisarii de la Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii au decis sa-i sanctioneze drastic, de anul acesta, pe toti cei care ignora legea si campeaza in zonele protejate. Plaja aveti voie sa faceti, doar ca o sa platiti 5 lei pe zi, de persoana.

Pe drum spre plaja de la Vadu am intalnit cateva berze, o broasca testoasa, dar si gunoaiele lasate in urma de cei care s-au bucurat de peisaj fara sa respecte insa aceasta oaza. Culmea este alta. Legea care interzice campatul in rezervatia biosferei Deltei Dunarii este veche de 25 de ani, doar ca pana anul acesta turistii au fost tolerati de autoritati.
Legea este clara si nu exista nicio portita de scapare: fie ca veniti cu rulota la mare, fie ca va puneti cortul direct pe nisip, daca sunteti prinsi de inspectorii Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii riscati o amenda care cu siguranta va va strica vacanta.
Pentru campare, amenda poate sa fie de 200 de lei. Daca intrati cu masina pe plaja platiti inca 700, iar daca nu aveti permis de stat pe nisip penalizarea ajunge la 100 de lei.
Spre deosebire de ce se intampla in trecut, acum turistii sunt informati asupra obligatiilor pe care le au.
La iesirea din localitatea Vadu, pe drumul catre mare, a fost montat un panou prin care suntem instiintati ca plaja salbatica nu este destinatie turistica, iar persoanele si masinile au voie sa intre doar in baza unui permis de acces.

Permisul de acces este de 5 lei de persoana pentru 24 de ore, 15 lei pentru o saptamana si 30 de lei pana in 31 decembrie. Pentru masina, un turist achita 10 lei pentru 24 de ore si 100 lei pana la sfarsitul anului. Permisele se pot cumpara online de pe site-ul Administratiei Rezervatiei Bosferei Deltei Dunarii, dar si de la comisarii de pe plaja.

Lucian Simion, Guvernatorul Deltei Dunarii: „Raportarile care s-au facut pe vanzarile de permise au fost destul de consistente, ajungand sa ramana chiar fara permise pentru ca s-au oferit pe plaja celor care n-aveau.”

Deja amenzile aplicate de la inceputul anului se ridica la 20 de mii de lei. In ceea ce priveste parcarile, deocamdata a aparut doar una, la Corbu, fara taxa. Pentru locurile amenajate special pentru campare inca se fac studii de mediu.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *