Josephine Skriver, model Victoria’s Secret, un copil conceput în eprubetă

A uimit lumea de la primele apariţii şi a câştigat repede celebritatea mondială ca top-model, dar ascunde o poveste de viaţă incredibilă: este un copil conceput în eprubetă.
Josephine Skriver a avut mult de luptat cu prejudecăţile, mai ales că familia în care a crescut nu era una obişnuită. „Mama mea este lesbiană. Era celibatară şi visa să-şi întemeieze o familie. Atunci a dat un anunţ într-o revistă a comunităţii LGBT, în căutarea unor gay, singuri sau în cuplu, care îşi doreau să devină taţi.

Josephine Skriver, foto: forums.thefashionspot.com

Ceva de genul: «Vreau să aduc pe lume un copil în lumea asta. Vrea cineva să ia parte la aşa ceva?». A primit mai multe răspunsuri. L-a ales pe primul, al tatălui meu”, spune daneza de 22 de ani.

Viaţa ei a fost interesantă: „Fiecare dintre părinţii mei avea un partener pe care în priveam ca un tată sau o mamă bonus. Pentru mine era ceva normal, dar ceilalţi copii îmi spuneau că era diferit şi ciudat. Nu simţeam că familia mea ar fi atât de deosebită. Sigur, ştiam că ai mei sunt gay, dar mi se părea că sunt la fel ca părinţii prietenilor mei”, a povestit modelul Victoria’s Secret.

Atât frumoasa, cât şi fratele ei mai mic se consideră „copii curcubeu” şi chiar sunt mândri de asta. Nu au încercat să ascundă nimic, aşa cum i-a învăţat mama lor. Chiar dacă atacurile i-au afectat. Mai ales cele de pe internet. „Răutăţile sunt teribile pe reţelele sociale. Este singurul loc unde oamenii pot spune orice, fără să fie traşi la răspundere. Mi s-au trimis multe comentarii dezgustătoare despre mine şi familia mea.

Sper doar că într-o zi, conceptul de familie va reliefa o realitate mult mai extinsă decât cea a unui cuplu hetero tradiţional, cu doi copii şi o frumoasă căsuţă. Pentru mine, familia este un grup de persoane legate de dragoste! Iubirea este cea care face o familie”, consideră Josephine.

Vedeta podiumurilor de modă luptă cu prejudecăţile şi, chiar dacă este heterosexuală, îşi ia de mână mama analist IT şi tatăl biolog şi participă alături de ei la paradele gay. Şi speră că într-o zi lucrurile se vor schimba. „Când oamenii află că sunt născută prin fertilizare in vitro sper să vadă un om adevărat. Nu sunt un copil sintetic, ci o fiinţă ca oricare alta”, subliniază daneza. Dar ea poate să fie liniştită. La cât de bine arată, bărbaţii cu siguranţă nu se gândesc la modul în care a fost concepută. Iar femeile simt aceeaşi undă de gelozie ca faţă de orice altă frumoasă.
Primii copii concepuţi în eprubetă, deja părinţi

Primii copii concepuţi în eprubetă au, la rândul lor, urmaşi. Chiar şi cea care a deschis seria micuţilor născuţi datorită acestui procedeu.

Este vorba despre englezoaica Louise Brown, care a văzut lumina zilei pe 25 iulie 1978. Iar la rândul ei, are doi urmaşi. Bucuria ei a fost uriaşă când, în 2006, l-a născut pe Cameron, băiat conceput pe cale naturală. Louise nu s-a oprit aici. După aproape 7 ani, a mai născut un copil, pe Aiden.

Şi prima americancă concepută cu ajutorul fertilizării in vitro este o mămică fericită. Elizabeth Comeau s-a născut pe 28 decembrie 1981 şi a devenit o mică celebritate. Avea doar trei zile când a fost prezentată publicului. Acum, ea este jurnalistă şi mama unui băieţel, Trevor James, conceput şi el pe cale naturală şi adus pe lume în august 2010.

vdt.antena3.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *