Elena Panțuroiu, medaliată cu argint la Campionatele europene de tineret de la Tallinn

Atleta română Elena Panțuroiu a reușit să cucerească, vineri, medalia de argint la Campionatele europene de tineret de la Tallinn (Estonia), cu cel mai bun rezultat din scurta, dar productiva sa carieră (are un titlu de vicecampioană europeană și la junioare), 14,13 m, după o finală de foarte înalt nivel.

Elena Panțuroiu, foto: Antena3

Titlul continental a revenit lituaniencei Doville Dzidzaletaite, cu un nou record național de senioare, sportiva aflată la câteva zeci de kilometri de casă având o evoluție remarcabilă, cu două sărituri identice, 14,23 m, recordul amintit.

Medalia de bronz a fost adjudecată de o sportivă din Ucraina, Tetiana Ptașkina — 14,05 m, toate cele 3 sportive de pe podiumul CE de tineret obținând, așadar, rezultate de peste 14,00 m.

Elena Panțuroiu, cea mai tânără dintre medaliate, la numai 20 de ani, vicecampioană europeană de junioare în 2013, la Rieti (Italia), sportivă cu dublă legitimare, la Liceul cu program de educație fizică de la Câmpulung Muscel și la CS Onești, are un progres constant, anul acesta obținând titlul național indoor la senioare, cu cel mai bun rezultat, de până vineri, al carierei — 13,93 m. În aer liber, PB-ul ei era de 13,86 m.

La Tallinn a avut o comportare constant bună, mereu în lupta pentru primele locuri. S-a calificat, joi, cu al doilea rezultat, 13,72 m, pentru a sări în deschiderea finalei 13,80 m, aproape de recordul personal în aer liber, pe care l-a depășit, cu 14,13 m, în a doua săritură.

Teodora Oprea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *