Actiunile Google au crescut cu 12 la suta

Acţiunile Google au crescut cu 12% după ce compania a raportat un profit net şi venituri peste aşteptările analiştilor, în trimestul al doilea, în timp ce directorul financiar Ruth Porat a semnalat reducerea cheltuielilor, pe fondul scăderii tarifelor de publicitate relatează MarketWatch.

Google a raportat un profit net în creştere cu 17,3%, de la 3,35 miliarde de dolari la 3,93 miliarde de dolari.

Veniturile au urcat cu 11%, la 17,73 miliarde de dolari. Excluzând fluctuaţiile de curs valutar, veniturile Google au urcat în trimestrul al doilea cu 18%.

Acţiunile Google au avansat în urma informaţiilor cu aproape 12%, la 673,5 dolari pe unitate, în timpul tranzacţiilor electronice de după închiderea bursei Nasdaq.

Google a cheltuit miliarde de dolari pe centre de date, proprietăţi imobiliare, achiziţii şi activităţi de cercetare şi dezvoltare, pentru susţinerea afacerilor existente şi identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare, în domenii ca energie, îngrijirea sănătăţii şi transporturi.

Între timp, ritmul de creştere a încetinit, unii analişti fiind îngrijoraţi că afacerea principală a companiei, de căutare-publicitate, are probleme de adaptare la ecranele mai mici ale smartphone-urilor şi la creşterea aplicaţiilor mobile, tendinţe care exercită presiuni asupra preţurilor publicitiăţii.

În aceste condiţii, conducerea Google se concentrează mai mult pe reducerea costurilor, după creşterea puternică de anul trecut.

În trimestrul al doilea, Google a raportat costuri şi cheltuieli de 12,9 miliarde de dolari, cu 10% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trrecut.

Cheltuielile au urcat cu 13% în primul trimestru şi cu 22% în trimestrul patru al anului 2014.

Anca Dumitrescu, zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *