Georgiana Aniței a cucerit titlul mondial și medalia de aur în proba de triplusalt la CM de cadeți de la Cali

Atleta româncă Georgiana Aniței a cucerit titlul mondial și medalia de aur în proba de triplusalt la CM de cadeți de la Cali (Columbia), impunându-se de o manieră categorică, o victoria clară de la prima la ultima săritură, din această a 6-a tentativă realizând, cu 13,49 m, cea mai bună performanță mondială a anului.

Medaliile de argint și de bronz au fost câștigate, la distanță apreciabilă, de chinezoaica Rui Zeng — 13,04 m (a doua săritură ca valoare 12,98 m), respectiv de cubaneza Yanna Anay Armenteros — 13,04 (a doua săritură, 12,74 m).

Succesul Georgianei Aniței de la Cali a fost prefigurat încă din februarie 2014 de antrenorul sportivei, Cristi Nemțeanu, care declara în exclusivitate pentru AGERPRES: ”Cu acel 6,14 la lungime și cu 13,43 m la triplusalt, Georgiana și-a asigurat baremul pentru Mondialele de juniori I din Statele Unite. Doar că, ea fiind junioară III, regulamentul nu-i permite să participe la competiția din acest an. În consecință, mai așteptăm și noi un an înainte de a ataca o medalie la Mondialele de juniori II, care vor avea loc în 2015″, precizare făcută de tehnician după Balcaniada de la Sliven, unde Georgiana Aniței a stabilit recordul național de junioare la triplu.

Născută pe 26 martie 1999, Georgiana Iuliana Aniței este membră a clubului SCM Bacău. Anul acesta, ea a obținut titlul național indoor la junioare cu un rezultat superior celui în aer liber, 13,60 m, fiind, de asemenea, medaliată cu aur la probe combinate (pentatlon, pentru junioare).

Ca și predecesoarele ei , Cristine Spătaru și Florentina Marincu, Aniței concurează la CM de la Cali și la săritura în lungime, unde a obținut calificarea în finală chiar în dimineața dinaintea marelui succes de la triplusalt.

realitatea.net

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *