FânFest 2015, festivalul dedicat Campaniei Salvați Roșia Montană, are loc între 13 și 16 august

Asociația Alburnus Maior împreună cu voluntarii Campaniei Salvați Roșia Montană organizează în acest an ediția cu numărul 10 a festivalului alternativ FânFest, cel mai cunoscut festival de acest gen din România. FânFest va avea loc la Roșia Montană între 13-16 august cu o serie largă de evenimente, programul de anul acesta cuprinzând concerte live, expoziții, filme documentare, tururi ghidate și cea mai mare întrunire a activiștilor din România în cadrul forumului social de activism.

Ediția aniversară din vara aceasta sărbătorește 10 ani de festival, de solidaritate cu lupta localnicilor din Roșia Montană, neclintiți în calea celui mai mare proiect minier de extragere a aurului din Europa. Roșia Montană privește spre viitor, spre noi începuturi, un viitor care pune în valoare respectul față de natură și patrimoniu natural și spiritul civic născut aici.

În acest an, Muzica FânFest aduce împreună pe scena festivalului numeroși artiști atât de la noi, cât și din alte țări. Îi vom putea asculta pe Travka, Iordache, Harry Tavitian, Fine it’s Pink, Riddim Colony (HU), Crowd Control, Pietonu, Diamonds are Forever, Mere, Omu Gnom, Sang Conteste (FR), Nemesis (FR), grupul de percuție Bălașa și sZempol Offchestra. În zona de FânFest Lounge vor mixa: Blanilla, Chuck Borris, Deeproots, Dex, Digital Selekta, Dubase, High Kulture, Injektah, Irie Warriors, Levy, Low Freq, Madliquid, Mighty Boogie, Mike Vato, MRK, Musai Soundworks, Newgotti, PUIU, Tomma Alistar, UFE, Un Guru și ZO.

În Programul ediției cu numărul 10 al Festivalului FânFest

În cadrul Forumului Social de Activism se va face auzită vocea comunităților ce se opun proiectelor miniere din Columbia, Franța, Grecia și Peru. Invitații speciali veniți din aceste regiuni vor prezenta luptele ce au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Un subiect intens dezbătut în cadrul forumului va fi tratatul TTIP și mecanismul ISDS prin care companiile pot da în judecată state, așa cum a anunțat că va face și compania canadiană ce a încercat să distrugă Roșia Montană. Invitații la forum vor răspunde la întrebări și vor aduce lămuriri privind aceste proceduri netransparente ce pot priva bugetul unui stat de miliarde de dolari.

Târguri tradiționale

Piața ţărănească celebrează hrana sănătoasă, produsă de mici familii de ţărani. Brânzeturi, pâine, plăcinte, miere, dulceţuri, zacuscă, mirodenii, siropuri, ceaiuri şi alte asemenea vă vor aştepta la standurile din Părculeţul aflat în Piaţa Veche – centrul istoric al Roşiei Montane. Micii producători care vor veni la FânFest sunt din zona Roşia Montană şi diferite judeţe din Transilvania.

Târgul hand-made va fi însuflețit de tineri artişti şi meşteri artizani ce te așteaptă cu păpuşi, haine, sticlă, origami, fotografii, bijuterii și alte surprize.

Expoziții

Roșia Montană devine gazda unei serii de expoziții care au ca subiect patrimoniul – cultural, natural sau activist al Roșiei Montane sau teme asociate existenței sale recente.

Participare pro-bono

Toți invitații care au luat parte la cele 10 ediții ale festivalului au făcut-o pro-bono, un motiv în plus pentru care organizatorii le mulțumesc nu doar pentru participare, dar și pentru mesajul lor angajat social, sursă de inspirație și motivație.

Peste 300 de muzicieni, 30 de autori, 20 de trupe de teatru, 60 de producători de filme, 1500 de voluntari, 40 000 de participanți și un deceniu de muncă voluntară au demonstrat că implicarea civică are puterea să țină munții în loc.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *