Concert de muzica clasica pentru turistii care merg cu mocanita in Valea Vaserului

Turiștii care vor ajunge la sfârșitul acestei săptămâni în defileul Văii Vaserului (Munții Maramureșului) cu trenul Mocănița se vor bucura de un miniconcert de muzică clasică.

Concertul este oferit de Căile Ferate Forestiere care exploatează trenul Mocănița, în una dintre cele mai căutate destinații turistice din județ indiferent de de sezon.

„Va fi un concert cu totul original, susținut în aer liber, seara târziu, la lumina torțelor și a focului de tabără, în stația terminus, Paltin, a trenului din Munții Maramureșului. Concertul de muzică clasică este susținut de Cvintetul Filarmonicii Transilvania „CLASSIS” și grupul vocal „ANATHOLIS”. Concertul are loc în fiecare an, în luna august și a devenit o tradiție care încântă turiștii pentru că mai rar e dat să auzi arii celebre a unor compozitori renumiți sub răcoare brazilor sub cerul înstelat. Lumina pe scena special amenajată vă fi asigurată de torțe pentru că pe munte nu există curent electric, însă acest fapt nu constituie un impediment care să ne descurajeze, ci dimpotrivă, cred că e o notă de originalitate” a declarat unul dintre administratorii trenului Mocănița, Daniel Andreica.

Concertul de muzică clasică oferit turiștilor a fost programat pentru seara de 8 august, iar întoarcerea acestora la pensiunile din Vișeul de Sus va avea loc în zorii zilei de 9 august, spre ora 3.00.

Turiștii vor parcurge cu trenul pe un singur sens aproape 20 km pe o linie feroviară cu ecartament îngust, printre puținele linii din țară și din Europa care se păstrează funcționale.

Cei care doresc să trăiască o experiență inedită se vor putea caza în trenul Hotel ‘Carpatia-Express’. Prețul unui pachet all inclusive pentru călătoria la concertul de muzică clasică este de 128 de lei, iar pentru pensionari și elevi se fac reduceri substanțiale.

Trenul Mocănița este una dintre principalele atracții turistice a sezonului de vară din județul Maramureș.

Leontin Cupar, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *